Ο φάκελος Βαληνάκη οδεύει στο αρχείο

Ο φάκελος Βαληνάκη οδεύει στο αρχείο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μυστικός χαρακτήρας της ανακριτικής διαδικασίας, με σκοπό να προστατεύεται η δικαιοσύνη, αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τις περισσότερες φορές στη χώρα μας καταστρατηγείται εις το όνομα της αδηφάγου τηλεθέασης. Η προσπάθεια της δικηγόρου κ. Χριστίνας Χαρατσάρη-Βαληνάκη να προφυλαχθεί την περασμένη Τετάρτη, κατά την προσέλευσή της στον Αρειο Πάγο από την αρνητική δημοσιότητα που της επεφύλασσαν οι τηλεοπτικές κάμερες, που ήταν στημένες έξω από το ανώτατο δικαστικό μέγαρο έγινε αφορμή για ποικίλα πολιτικά σχόλια. Κομβικό σημείο της κριτικής που ασκήθηκε από πολιτικά στελέχη ήταν η επιλεκτική μεταχείριση της μάρτυρος, λόγω της συζυγικής σχέσεώς της με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκη.

Ευλόγως η κ. Βαληνάκη προσήλθε να καταθέσει αργά το απόγευμα και ορθώς η δικαστική αρχή διευκόλυνε και προστάτευσε τη μάρτυρα, ήταν η θέση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελου Βενιζέλου. Θέτοντας, βεβαίως, την προϋπόθεση η ευαισθησία αυτή να ισχύει για όλους.

Δεν είναι ασύνηθες στη δικαστική πρακτική, επεσήμαναν εισαγγελικοί κύκλοι, να καλούνται μάρτυρες προς κατάθεση απογευματινές ώρες. Η μυστικότητα, κάτω από την οποία κατέθεσε η κ. Βαληνάκη δεν συνιστά διακριτική μεταχείριση. «Ούτε φυγάδευση έγινε ούτε νυχτερινή επιχειρήθηκε στήθηκε ούτε παράβαση της αρχής της ισότητας υπήρξε», ήταν η απάντηση ανώτατου λειτουργού της Θέμιδος στις αιτιάσεις για χειρισμούς που βαρύνουν τη Δικαιοσύνη.

Επί της ουσίας, πάντως, ο φάκελος Βαληνάκη, όπως όλα δείχνουν, κλείνει, καθώς ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο υπάρχει. Καμία κατάθεση και κανένα στοιχείο εις βάρος της για παράνομη συναλλαγή ή διαδικασία υπάρχει. Ο ρόλος της, όπως άλλωστε και των λοιπών δικηγόρων συνεργατών του γραφείου του Σάκη Κεχαγιόγλου, ήταν «περιφερειακός» και όχι ουσιώδης. Χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς μετήλθε στον Κορυδαλλό, όπου και έλαβε περαιτέρω καταθέσεις από τους προφυλακισμένους δικηγόρους Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλο. Ο κ. Κεχαγιόγλου κάλυψε απολύτως την κ. Βαληνάκη, καθώς δεν χειριζόταν, όπως είπε, αποκλειστικώς η ίδια υποθέσεις του γραφείου, ευθύνη την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή