Στην ελληνική Δικαιοσύνη η πρώην ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια

Στην ελληνική Δικαιοσύνη η πρώην ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η επί μήνες καταζητούμενη και εν συνεχεία εκζητούμενη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης πρώην 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

Επειτα από έξι συνεδριάσεις, που διήρκεσαν περίπου δύο μήνες, το Εφετείο Παρισίων απέρριψε τις αιτιάσεις που προέβαλε η πρώην ανακρίτρια προκειμένου να ανακόψει την έκδοσή της στην Ελλάδα, θέτοντας επί της ουσίας την κ. Μπουρμπούλια στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης ενώπιον της οποίας καλείται να λογοδοτήσει για αδικήματα που αφορούν το παραδικαστικό κύκλωμα. Στην απόφαση έκδοσής της από τις γαλλικές αρχές συνέβαλε και η απόφαση του δικαστηρίου της Λωζάννης για άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών, οι οποίοι ωστόσο μέχρι στιγμής αποδεικνύονται «φτωχότεροι» σε στοιχεία απ’ ό,τι ανεμένετο.

Η κ. Μπουρμπούλια έφθασε στις 11.10 μ.μ. της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου μεταφέρθηκε με συμβατικό αυτοκίνητο και συνοδεία περιπολικών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί αναμενόταν να μεταβεί χθες ο εισαγγελέας Εφετών προκειμένου να της αναγνώσει το κατηγορητήριο βάσει του οποίου κατεζητείτο. Η πρώην ανακρίτρια κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σύσταση συμμορίας, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για παράβαση ναυτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι:

– Συνέστησε συμμορία μαζί με τους δικηγόρους Σάκη Κεχαγιόγλου και τον προφυλακισμένο πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση, με στόχο το χρηματικό όφελος.

– Στο πλαίσιο ανάκρισης για υπόθεση έκρηξης σε βενζινάδικο συμφερόντων του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, ζήτησε από τον επιχειρηματία μέσω του συνηγόρου του Σάκη Κεχαγιόγλου 70 εκατομμύρια δραχμές για να μη διατάξει την προφυλάκισή του.

– Συμμετείχε μαζί με τους Ευάγγελο Καλούση και Νεκτάριο Βαζαίο σε κρουαζιέρες με το σκάφος Sea U του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού. Κατηγορείται ότι πίεσε τον κυβερνήτη του σκάφους να μη δηλώσει στη λίστα επιβαινόντων τα πραγματικά τους ονόματα.

– Τέλεσε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ζητώντας σε όσους την δωροδοκούσαν είτε να επενδύσουν χρήματα μέσω τρίτων σε ρέπος ή να τα καταθέσουν σε 33 τραπεζικούς λογαριασμούς.

– Εισέπραξε από επιχειρηματία 120 εκατ. δρχ. για να μην τον κρίνει προφυλακιστέο για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή