Διατηρείται η σχέση Κράτους – Εκκλησίας

Διατηρείται η σχέση Κράτους – Εκκλησίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλούς τόνους και με τη Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ, να επιδεικνύουν ιδιαίτερα προσεκτική στάση, εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων επί των προτάσεων νόμου που κατέθεσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στέφανος Μάνος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος περί διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρότι μόλις προχθές η Χαριλάου Τρικούπη παρουσίασε σχέδιο αλλαγών στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, επέλεξαν να μη στηρίξουν την πρόταση, κρίνοντας πολλές από τις διατάξεις της ως «ανώριμες».

Αμηχανία επέδειξε και η πλειοψηφία της Ν.Δ., καθώς τα στελέχη της απέφυγαν να διατυπώσουν σαφείς θέσεις και αρνήθηκαν το αίτημα του κ. Μάνου να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Πάντως, η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου τάχθηκε υπέρ ένος νηφάλιου διαλόγου για το θέμα, επισημαίνοντας πως στην προοπτική του διαχωρισμού «δεν είναι τόσο η επίσημη Εκκλησία που αντιδρά, όσο ο λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή