Το πλαίσιο των θέσεων ΠΑΣΟΚ για Δημόσια Διοίκηση και Τ.Α.

Το πλαίσιο των θέσεων ΠΑΣΟΚ για Δημόσια Διοίκηση και Τ.Α.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εθελοντική συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο ενός νέου «Καποδίστρια», την κατάργηση της προφορικής συνέντευξης κατά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, την επέκταση των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ, την αυστηροποίηση των ποινών για τα κρούσματα διαφθοράς στο Δημόσιο και τη θεσμοθέτηση του αιρετού Περιφερειάρχη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αρχίζουν αύριο.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου στρέφει την προσοχή του στην περιφέρεια όπου, σε αντίθεση με το Λεκανοπέδιο, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να υπολείπεται σημαντικά της Ν.Δ. στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει περί τα τέλη του μήνα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αντικείμενο τα προβλήματα των αγροτών.

Τέλος, συνεχίζονται οι διεργασίες για την επιλογή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Προ ημερών, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον κ. Π. Οικονόμου, κατά την οποία διερευνήθηκε το ενδεχόμενο ο πρώην βουλευτής να είναι υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξετάζει και εισηγήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η επικράτηση των υποψηφίων της Ν.Δ. διαφαίνεται σχεδόν βεβαία, να δώσει το χρίσμα σε μη πολιτικά πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ, χθες, από την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών με επικεφαλής τον κ. Αλ. Παπαδόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα νέα λίστα υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών: Το ΠΑΣΟΚ «τερματίζει» την πολυετή συνεργασία του με τον ΣΥΝ στον Δήμο Νέας Σμύρνης, όπου υποψήφια θα είναι η βουλευτής Β΄ Αθήνας κ. Νόρα Κατσέλη. Νέες υποψηφιότητες αποτελούν επίσης ο κ. Γ. Χασιώτης για τη νομαρχία Ημαθίας και ο κ. Π. Μοσχολιός στον Δήμο Αγρινίου.

Οπως προαναφέρθηκε, στο επικείμενο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα εγκριθεί πλαίσιο θέσεων για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Στο έκτασης 21 σελίδων προσχέδιο, προβλέπεται ότι «όσες αρμοδιότητες σχετίζονται με τον σχεδιασμό των δημοσίων πολιτικών, τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και την παραγωγή ρυθμιστικών πλαισίων, θα παραμείνουν στα κεντρικά όργανα και οι υπόλοιπες, αφού τυποποιηθούν, θα ανατεθούν στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους και τους ΟΤΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή