«Βιαστικές» οι ενέργειες Αβραμόπουλου

«Βιαστικές» οι ενέργειες Αβραμόπουλου

12' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και να… ανατινάξει 3-4 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου μελετά ο Νικήτας Κακλαμάνης για να προσφέρει λίγο πράσινο στην πόλη, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων που δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος. «Αν το επιθυμούν οι συμπολίτες μου θα παραμείνω στην πλατεία Κοτζιά για οκτώ χρόνια», αναφέρει και επαναδεσμεύεται ότι δεν θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή «γιατί τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες μου ήταν αρκετές».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στην «Κ» ο πρώην υπουργός Υγείας αμφισβητεί εντονότατα τις πρώτες κινήσεις του διαδόχου του και απαντά με οξύτητα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρήκε «τριτοκοσμική» την κατάσταση σε κάποια νοσοκομεία ζητώντας τις παραιτήσεις των διοικητών τους.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι ο Νικ. Κακλαμάνης δεν αρνείται ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης στην οποία μέχρι πρότινος μετείχε «δεν είναι μόνον επικοινωνιακό, αλλά και ουσίας». «Θα ήθελα να είμαστε πιο τολμηροί», λέει καλώντας κάποιους συναδέλφους του «να μην υποτιμούν τον Γιώργο Παπανδρέου και να ακούσουν το καμπανάκι που χτυπάει ο κόσμος γιατί τα μυαλά σε μερικούς έχουν πάρει αέρα». Τέλος χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΕΒ «μπουρλοτιέρη» της κοινωνικής συνοχής, χωρίς βέβαια να σκέφτεται να του προτείνει να είναι εκείνος που θα ανατινάξει τα 3-4 οικοδομικά τετράγωνα…

Δεν θα υπολογίσω το πολιτικό κόστος

– Η επιλογή σας να διεκδικήσετε τον Δήμο της Αθήνας εξέπληξε πολλούς. Κάποιοι μάλιστα τη χαρακτήρισαν και φυγομαχία, καθώς είναι ασύνηθες ένας υπουργός να εγκαταλείπει ιδία βουλήσει ένα καίριο υπουργείο στη μέση της θητείας του…

– Ε όχι και φυγομαχία! Το αντίθετο θα έλεγα. Ο Δήμος της Αθήνας είναι η μικρογραφία μιας κυβέρνησης. Επομένως, αλλού πρέπει να αναζητήσουν την απάντηση όσοι αιφνιδιάστηκαν. Ξέρετε, κατά ευτυχή συγκυρία, την πρώτη μου αυτή συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος τη δίνω στην «Καθημερινή», στην οποία εάν ανατρέξετε τον Φεβρουάριο του 1990 θα βρείτε ένα άρθρο μου, ως πολιτευτή τότε, στο οποίο υποστήριζα για ποιους λόγους ένας πολιτικός έπειτα από τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει να αποχωρεί από τη Βουλή. Δεν με έχουν πάρει τα χρόνια. Αλλά πιστέψετε, ύστερα από 17 συναπτά έτη ως ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός θελω να κλείσω τον δημόσιο βίο μου, με την εκπροσώπηση της πόλης της οποίας οι πολίτες με τιμούν αμετανόητα επί τόσα χρόνια.

– Λένε ωστόσο πολλοί ότι «ο Κακλαμάνης επέλεξε να εξαργυρώσει όσο είναι καιρός την υψηλή του δημοτικότητα και να βρεθεί στο απυρόβλητο».

– Δεν θεωρώ ότι ο Δήμος βρίσκεται στο απυρόβλητο. Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκαν αρκετές φορές κριτική και μάλιστα έντονη.

Για δύο τετραετίες

– Δεν θα αρνηθείτε, πάντως, ότι και οι δύο υπουργοί που μου αναφέρατε, όπως και ο προκάτοχός τους στον Δήμο, ο κ. Εβερτ, μάλλον αντιμετώπισαν τη δημαρχία ως εφαλτήριο για την αναβάθμιση της πολιτικής τους καριέρας.

– Εγώ ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι φεύγω από την κεντρική πολιτική σκηνή για να πάω στον Δήμο της Αθήνας. Δεν φεύγω για να ξαναγυρίσω. Και αυτό σημαίνει ότι, αν χρειαστεί, θα πάρω και δυσάρεστες αποφάσεις, οι οποίες όμως θα έχω την πεποίθηση πως έπειτα από ένα διάστημα, θα είναι επ’ ωφελεία της πλειοψηφίας. Δεν μέμφομαι τους προκατόχους μου, αλλά έχετε δει να έχουν ληφθεί πραγματικά δυσάρεστες αποφάσεις για το παράνομο παρκάρισμα; Ε, λοιπόν εγώ, αν τελικώς με τιμήσουν οι Αθηναίοι, δεν θα έχω λόγο να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, διότι μετά την πλατεία Κοτζιά, δεσμεύομαι από τώρα να πάω οριστικώς και αμετακλήτως στο σπίτι μου.

– Να υποθέσω λοιπόν ότι αν εκλεγείτε τον Οκτώβριο, θα διεκδικήσετε στον Δήμο και μια δεύτερη τετραετία…

– Ναι, δεν το αρνούμαι. Θα μείνω για όσο το επιθυμούν οι συμπολίτες μου. Με την προϋπόθεση βέβαια να κρίνω και εγώ ότι έχω προσφέρει κάτι σημαντικό στην πόλη μου.

«Ιδιότυπη ομηρία»

– Από πότε σας δημιουργήθηκε η επιθυμία να διεκδικήσετε τον Δήμο; Διότι προεκλογικά σας είχα ακούσει να χαρακτηρίζετε πρόκληση το υπουργείο Πολιτισμού.

– Ετσι είναι. Αλλά πριν από ένα χρόνο άρχισα να το σκέφτομαι. Είπα κάποια στιγμή στον εαυτό μου ότι «για να είσαι συνεπής με αυτά που πιστεύεις ή διεκδίκησε τον Δήμο ή ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξανακατέβεις στη Βουλή». Τώρα μάλιστα μπορώ να σας εκμυστηρευτώ ότι για τη βούλησή μου να είμαι υποψήφιος είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό πολύ πριν το δημοσιοποιήσω. Εκείνος όμως με κράτησε σε μια ιδιότυπη πολιτική αγωνία μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2005, όταν δηλαδή με κάλεσε στο Μαξίμου και μου είπε ότι αποδέχεται το «αίτημά» μου.

– Το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων είναι απόλυτα συναρτώμενο από τις χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης. Εχετε ζητήσει από τον πρωθυπουργό την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων σας αν εκλεγείτε;

– Με τον πρωθυπουργό δεν έχω συζητήσει ακόμη. Αλλά θα το κάνω σύντομα, διότι δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα. Αυτό που κυρίως θα διεκδικήσω και ελπίζω να αποσπάσω ως προεκλογική προίκα -για τον Δήμο όχι για μένα- είναι να ξεκαθαριστεί πλήρως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του. Διότι είναι τραγελαφικό για παράδειγμα να μην ελέγχει ο Δήμος τα υπόγεια, αλλά μόνον τα υπέργεια γκαράζ ή και να μην μπορεί να παρέμβει στην πλατεία Ομονοίας. Στόχος μου είναι να επαναφέρω το αίτημα μετατροπής της Αθήνας σε Μητροπολιτικό Δήμο, χωρίς να ακυρώνεται ο ρόλος των περιφερειακών δημοτικών αρχών. Θα τα συζητήσω όλα αυτά με τον πρωθυπουργό και προσβλέπω με νόμους να επιλυθούν αρκετά από τα σημερινά προβλήματα πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κτίρια προς ανατίναξη

– Αν σας έλεγα να ιεραρχήσετε τα τρία σοβαρότερα προβλήματα της Αθήνας ποια θα εντοπίζατε και ποιες λύσεις έχετε σκεφτεί;

– Θα ήμουν ανειλικρινής αν σας έλεγα ότι έχω καταλήξει. Θα ανακοινώσω το πρόγραμμά μου στις αρχές Σεπτεμβρίου και αφού εχει προηγηθεί μια μεγάλη βόλτα μου σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, όπου κυρίως θα ακούσω τους συμπολίτες μου. Είμαι υπέρ των λίγων, πολύ συγκεκριμένων και κυρίως εφικτών στόχων. Δεν θα υποσχεθώ ότι θα πρασινίσω την Αθήνα. Θα πω όμως, για παράδειγμα, ότι τους χιλιάδες ακάλυπτους χώρους που υπάρχουν ανάμεσα από τις πολυκατοικίες μπορούμε να τους μετατρέψουμε από σκουπιδότοπους σε κήπους με κονδύλια του Δήμου και με τη δέσμευση των κατοίκων να τους συντηρήσουν. Καθώς τα προβλήματα είναι χρόνια μελετώ σοβαρά ακόμη και πρωτοποριακές προτάσεις του παρελθόντος. Οπως για παράδειγμα μια εισήγηση του Αντώνη Τρίτση, που έλεγε ότι όποιος δήμαρχος ανατίναζε τρία ή τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας θα προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στην πρωτεύουσα, ανάλογη αυτής του Μερκούρη ή του Κοτζιά. Μπορεί μερικοί να γελούν με την ιδέα να γίνουν κάποιες πολυκατοικίες πράσινο, αλλά δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρχουν τελικά, ύστερα από μέλετη βέβαια, κάποια τετράγωνα προς ανατίναξη…

Σε ένα μήνα ο υπουργός δεν μπορεί να έχει άποψη

– Η πρώτη συνέντευξη του νέου υπουργού Υγείας είχε κάποιες αναφορές που ερμηνεύθηκαν ότι σας θίγουν. Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος είπε ότι «η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία είναι απαράδεκτη, τριτοκοσμική και ντροπή για τον Ελληνα να βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους»…

– Εγώ άφησα στους δημοσιογράφους και σε όλους τους ενδιαφερόμενους ένα μικρό τόμο των πεπραγμένων μου που είναι μετρήσιμος και ελέγξιμος. Πάντα στη ζωή μου, σαν πολιτικό, με ενδιέφερε τι λέει όχι ο μικρόκοσμος του κομματικού γηπέδου, αλλά ο κόσμος που γεμίζει τις κερκίδες της κοινωνίας. Για τη θητεία μου στο υπουργείο ο κόσμος αυτός έχει εκφραστεί θετικά περισσότερο από όσο μου αξίζει. Θα σας πω όμως και κάτι γενικότερο, διότι ποτέ δεν σχολιάζω δηλώσεις συναδέλφων μου. Εμένα ο πολιτικός μου πατέρας ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Μέσα στις πολιτικές παραταθήκες που μου άφησε, ήταν και η εξής: «Αν καθήσεις ποτέ σε καρέκλα υπουργού, το 50% του χρόνου σου να δουλεύεις, το 30% να ακούς εκείνους που λένε χρήσιμα και όχι ευχάριστα πράγματα και μόνον το 20% να ομιλείς».

– Υπονοείτε ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας δεν ακολουθεί αυτή τη συμβουλή;

– Δεν ξέρω.

– Ο κ. Αβραμόπουλος έχει ζητήσει ήδη τις παραιτήσεις των διοικητών κάποιων νοσοκομείων, που προφανώς εσείς διορίσατε.

– Το να επιλέξει ένας υπουργός τους στενούς του συνεργάτες -διότι οι διοικητές των νοσοκομείων είναι πράγματι στενοί σου συνεργάτες- δεν ειναι κατ’ ανάγκην κακό. Με μια διαφορά όμως: Ως υπουργός πρέπει πρώτα να αποκτήσεις προσωπική άποψη για το αν αυτοί αξίζουν ή δεν αξίζουν και αν μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους ή όχι. Σε ένα μήνα μέσα, δεν μπορείς να έχεις τέτοια άποψη.

Το φαγητό των ασθενών

– Μια άλλη ενέργεια του διαδόχου σας είναι να ακυρώσει μια σύμβαση που υπογράψατε για τον τρόπο σίτισης των νοσοκομείων που χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης.

– Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύμβαση. Εγώ υπέγραψα μια έγκριση σκοπιμότητας για να προκηρυχθεί ένας διεθνής διαγωνισμός, προκειμένου να υπάρξει επιτέλους πλήρης διαφάνεια στον τρόπο τροφοδοσίας και προμηθειών της σίτισης στα νοσοκομεία. Υπάρχει κοινοτική οδηγία που μας υποχρεώνει από 1/1/2006 όλοι οι χώροι μαζικής σίτισης να πληρούν πολύ αυστηρές προυποθέσεις. Σας επισημαίνω ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, με συνέπεια όλα τα νοσοκομεία να λειτουργούν παράνομα και κυρίως ανέλεγκτα. Γι’ αυτό ψηφίσαμε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση (αρθρο 13 Ν.3329/2005) ο οποίος προβλέπει και τον διεθνή διαγωνισμό που σας προανέφερα. Σκάνδαλο, λοιπόν, θα είναι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο που εκτός της διαφάλισης της ποιότητας των τροφίμων θα εξαλείψει και τις ύποπτες σπατάλες των νοσοκομείων στον τομέα της σίτισης.

Σε μερικούς από μας τα μυαλά πήραν αέρα

– Είστε από τα στελέχη που πρώτοι άφησαν κάποιες αιχμές για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Σε ανύποπτο χρόνο είχατε πει ότι 3-4 υπουργοί πρέπει να επιστρέψετε στα σπίτια σας. Θεωρείτε ότι η Ν.Δ. έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά;

– Οχι όσο θα ήθελε ο κόσμος και όχι όσο θα μπορούσαμε. Οι θετικές επιλογές μας είναι αναμφισβήτητα πολύ περισσότερες από τις αρνητικές και πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας θα ξανακερδίσουμε τις εκλογές. Θα ήθελα όμως την κυβέρνηση της Ν.Δ. -επομένως, η κριτική αφορά και τον εαυτό μου- να είναι πιο τολμηρή. Πρόσφατο παράδειγμα οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ. Οσα είπε ο κ. Κυριακόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που πιστεύει η παράταξή μου. Ας με πουν και «αναρχικό της Δεξιάς», αλλά γνώμη μου είναι ότι ο κύριος αυτός θα έπρεπε να μπει στη θέση του άμεσα και κεντρικά. Για να καταλάβει ο κόσμος, αλλά και «ο αγαπητός Οδυσσέας», όπως τον έχει αποκαλέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ότι δεν μπορεί να παριστάνει τον «μπουρλοτιέρη» της κοινωνικής συνοχής του τόπου.

– Αρα, δεν είναι μόνον επικοινωνιακό το πρόβλημα της Ν.Δ., αλλά υπάρχουν και ζητήματα ουσίας.

– Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία, αλλά περισσότερο είναι πρόβλημα ουσίας. Εννοώ ότι είναι σαν να φοβόμαστε μερικές φορές να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Θα σας υπενθυμίσω τις δηλώσεις που έκανα όταν βγαίνοντας από το Μαξίμου είχα την ομόφωνη έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής του νομοσχεδίου για το τρίτο παιδί. Είπα «δεν είναι αυτό που σας υποσχεθήκαμε προεκλογικά, διότι δεν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Θα προσπαθήσουμε, όμως, να δώσουμε ό,τι υποσχεθήκαμε μέχρι τα τέλη της τετραετίας». Υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά όχι η έκρηξη που περίμεναν κάποιοι. Διότι σε αυτήν την περίπτωση είπαμε την αλήθεια.

Ελλειμμα συνεννόησης

– Είναι και θέμα κυβερνητικού συντονισμού πιστεύετε;

– Χρειάζεται και καλύτερος συντονισμός σε κεντρικές αποφάσεις που δεν αφορούν μόνον ένα υπουργείο.

– Αυτό που λέτε αφορά και τον πρωθυπουργό…

– Είναι πάρα πολύ εύκολο να επιδιώκουν οι υπουργοί μεμονωμένα να καρπώνονται ό,τι καλό γίνεται στην κυβέρνηση και ό,τι δυσλειτουργικό να το χρεώνουν στον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενοι ότι «πρέπει να μας συντονίζει καλύτερα». Εγώ στα δύο χρόνια που έμεινα στο υπουργείο, τρεις φορές όλες κι όλες ζήτησα να δω τον κ. Καραμανλή. Ολες τις άλλες το ζήτησε εκείνος. Ποιο ήταν το σκεπτικό μου; Οταν ένας πρωθυπουργός διορίζει μια κυβέρνηση, είναι αυτονόητο ότι καλεί και κάθε υπουργό του να αναλαμβάνει μόνος του τις ευθύνες του. Οχι κάθε τρεις και λίγο να τον παίρνει στο τριψήφιο και να του λέει «συντόνισέ με, με τους άλλους». Είχα κι εγώ πολλά προβλήματα συνεργασίας με το υπουργείο Οικονομικών ή και το Απασχόλησης. Αλλα τα επέλυσα μόνος μου, συζητώντας με τους συναδέλφους μου…

– Σε αυτό το έλλειμμα συνεννόησης αποδίδετε και την πρόσφατη διαφωνία του κ. Αλογοσκούφη με τον κ. Λιάπη για τον χρόνο εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ;

– Δεν το ξέρω σε βάθος το θέμα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να υπάρχει πληρης κυβερνητική στήριξη στις μείζονες επιλογές μας. Στο ζήτημα που θίξατε, πρέπει να έγιναν και λάθη ενδεχομένως στους χειρισμούς, αλλά δεν θέλω να είμαι κατηγορηματικός, διότι δεν το γνωρίζω, όπως σας είπα, σε βάθος. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι λάθος να τα αποδίδουμε όλα σε δημοσιογραφικές υπερβολές. Οταν παράγεις πολιτική, όσο εχθρικά και αν είναι τα ΜΜΕ, θα υποχρεωθούν τελικά να προβάλουν το έργο σου.

Το καμπανάκι χτυπά

– Στις δυσλειτουργίες αυτές οφείλεται και το γεγονός ότι αρκετές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Ν.Δ. να υπολείπεται πλέον του ΠΑΣΟΚ;

– Πρώτον, δεν είναι αρκετές και, δεύτερον, όλα τα ποιοτικά στοιχεία ακόμη και σε αυτές δεν αμφισβητούν το σαφές προβάδισμα της κυβέρνησης. Αλλά να σας πω κάτι; Εγώ χάρηκα όταν είδα αυτές τις 2-3 έρευνες που φέρνουν τη Ν.Δ. 0,3-0,4% πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Διότι, όταν νιώθεις την απόλυτη σιγουριά της επόμενης εκλογικής νίκης, δεν τρέχεις όσο πρέπει. Δεν είναι κακό να σου χτυπάει ο κόσμος το καμπανάκι. Αρκεί να έχεις αυτιά να το ακούς.

– Πολλοί, ωστόσο, αποδίδουν την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στη δυσαρέσκεια των πολιτών από τη Ν.Δ. αλλά και στον επιτυχή τρόπο που την αντιπολιτεύεται τελευταίως ο κ. Παπανδρέου;

– Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν έχω υποτιμήσει τους πολιτικούς μου αντίπαλους. Οποιος το κάνει αυτό, σφάλλει. Σε ανύποπτο χρόνο έχω πει ότι ανεξαρτήτως του πόσο τον σέβονται και τον εκτιμούν τον Γιώργο τον Παπανδρέου στο κόμμα του, εμείς ως αντίπαλο κόμμα, οφείλουμε να τον λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας. Είναι λάθος να υποτιμάς τον αντίπαλό σου. Και εν πάση περιπτώσει, σε επίπεδο Καραμανλή αυτό δεν συμβαίνει και το λέω κατηγορηματικά. Σε μερικούς από μας, όμως, τα μυαλά μας έχουν πάρει αέρα…

Εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο

– Το γεγονός ότι δεν θα επιστρέψετε στην κεντρική πολιτική σκηνή συνδέεται και με την απόφασή σας να καταθέσετε την κομματική σας ταυτότητα;

– Ανήκω σε αυτήν την παράταξη από το 1964. Το να ισχυριστώ ξαφνικά ότι προέκυψα από πολιτική παρθενογένεση, κανέναν δεν θα πείσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως υποψήφιος δήμαρχος θα απευθυνθώ μόνο στο ακροατήριο της Ν.Δ. Εξάλλου, το ψηφοδέλτιό μου δεν θα είναι κομματικό. Θα υπάρξουν εκπλήξεις.

– Εχετε βολιδοσκοπήσει ήδη και ανθρώπους εκτός της Ν.Δ.;

– Εγινε κάτι ακόμη πιο απρόσμενο και πολύ τιμητικό για μένα. Με προσέγγισαν άνθρωποι άλλων ιδεολογικών προελεύσεων και μου ζήτησαν να με βοηθήσουν. Δεν επιθυμώ όμως να δημοσιοποιήσω ακόμη τα ονόματά τους.

«Ναι» στο γήπεδο του Παναθηναϊκού

– Ποιες από τις επιλογές της κ. Μπακογιάννη θα συνεχίσετε και ποιες σκέφτεστε να ανατρέψετε;

– Βασική μου αρχή είναι να μην μιλώ για το παρελθόν. Ετσι θα γίνει και τώρα, αν εκλεγώ. Δεν έχω κόμπλεξ να απογαλακτιστώ για να μην θεωρηθώ συνέχεια της προκατόχου μου. Ο,τι θετικό έκανε η κ. Μπακογιάννη -και είναι πολλά- θα τα συνεχίσω. Οπως για παράδειγμα τις αισθητικές παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτιρίων ή και τη δέσμευσή της για την ανάπλαση του Βοτανικού, όπου θα γίνει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

– Θε γίνει τελικά αυτό το πολύπαθο γήπεδο;

– Φυσικά θα γίνει. Εχω υποχρέωση να προχωρήσω αυτό το σχέδιο και θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα και ο, Παναθηναϊκών αισθημάτων, Γιώργος Σουφλιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή