Σεμινάρια, συζητήσεις, αλλά και συναυλία

Σεμινάρια, συζητήσεις, αλλά και συναυλία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόπος συνάντησης κινημάτων, πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων θα είναι από αύριο και μέχρι τις 7 Μαΐου η Αθήνα με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (προηγήθηκαν η Φλωρεντία, το Λονδίνο και το Παρίσι). Η έναρξη του φόρουμ θα είναι μουσική, καθώς σήμερα στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Κοτζιά με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν αύριο το πρωί με σεμινάρια και συζητήσεις. Οπως ανέφεραν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, έχουν προγραμματιστεί 277 συζητήσεις με ποικίλες θεματικές ενότητες, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 1.000 οργανώσεις. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 3 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως, για το οποίο οι προσδοκίες των διοργανωτών είναι υψηλές.

Την τελευταία ημέρα (Κυριακή) θα συνεδριάσουν οι εκπρόσωποι των κινημάτων, ενώ την Παρασκευή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στις εγκαταστάσεις μπάσκετ και ξιφασκίας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η εκτίμηση των διοργανωτών είναι ότι περίπου 10.000 θα είναι οι διαδηλωτές από το εξωτερικό και θα μείνουν σε ξενοδοχεία, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των υπευθύνων του φόρουμ στα μέτρα της αστυνομίας. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία του φόρουμ με την αστυνομία και ότι τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και τα υπόλοιπα κινήματα είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση. O αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Αλέκος Καλύβης, κάλεσε τους εργαζομένους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή