ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TI ΑΠΑΝΤΑ H ETAIPEIA ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Χρηματοδοτήσεις Ericsson προκαλούν νέα ένταση

Νέα ένταση στο μέτωπο των υποκλοπών, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μέλη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) διδάσκουν, ως καθηγητές πανεπιστημίου, σε τμήματα τα οποία έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Ericsson. Το θέμα ανέκυψε έπειτα από δημοσιεύματα εφημερίδων και ενώ αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων η έκδοση του τελικού πορίσματος της ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος της τελευταίας Ανδρ. Λαμπρινόπουλος πρόκειται, μάλιστα, να καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας. Η διοίκηση της Ericsson, σε χθεσινή της ανακοίνωση, διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Οπως υποστηρίζει, «έχει θεσμοθετήσει από ετών τα ετήσια βραβεία «Ericsson Awards of Excellence in Telecommunications», τα οποία απονέμονται σε αριστούχους φοιτητές στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών με βάση γνωστούς σε όλους κανόνες». Τα βραβεία «έχουν ως σκοπό την επιβράβευση των προσπαθειών των βραβευομένων και την ανάδειξη του επιστημονικού και ερευνητικού έργου του συνόλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας». Η Ericsson, στο πλαίσιο «ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων που χρηματοδοτούνται είτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση είτε από ιδιωτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και πολλές ελληνικές, συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας». Το ΕΠΙΣΕΥ που ιδρύθηκε το 1989 ως Μη-Κερδοσκοπικό Ακαδημαϊκό Ερευνητικό Κέντρο, αποτελείται από πεντακόσιους και πλέον επιστήμονες -ερευνητές και διοικείται από επταμελές συμβούλιο.

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ: ΘΑ TON ΣΤΗΡΙΞΩ

Υποψήφιος ο κ. Αγραπίδης

Να θέσει τέλος στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιώς ο κ. Χρ. Αγραπίδης, επιχείρησε χθες η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος, αν και παρέπεμψε στη Ρηγίλλης, υπενθύμισε με νόημα ότι μόλις «πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής είχε συνάντηση με τον κ. Αγραπίδη, με τον οποίο συζήτησε θέματα του δήμου καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την επερχόμενη δημοτική μάχη στον Πειραιά». Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Μαντούβαλος είχε αφήσει νέα υπονοούμενα περί ενδεχόμενων εκπλήξεων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντούβαλος υποστήριξε ότι αν δεν του ζητηθεί από τη Ν.Δ., δεν θα είναι υποψήφιος και ότι σε τέτοια περίπτωση θα είναι σε ευθεία γραμμή με τον κ. Αγραπίδη. Αφησε, ωστόσο, αιχμές ότι η υποψηφιότητα του κ. Αγραπίδη δεν συναντά τη στήριξη των υπολοίπων βουλευτών του Πειραιά, ενώ, μνημονεύοντας και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υποστήριξε ότι ο νυν δήμαρχος παλεύει οριακά για την επανεκλογή του, αν αντίπαλός του από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο κ. Φασούλας.

«ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ»

Ο Θ. Ρουσόπουλος για τις άδειες

Λανθασμένες χαρακτήρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με τον ακριβή αριθμό των αδειών, που θα δοθούν για τη λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι κανένας αριθμός απ’ όσους ακούστηκαν (έξι ή οκτώ) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ούτε ειπώθηκε κάτι σχετικό κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθύμισε, δε, ότι τις άδειες δεν τις εκδίδει η κυβέρνηση, αλλά το ΕΣΡ καθώς και ότι σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, εκτός των καναλιών γενικής στόχευσης, θα πρέπει να υπάρχουν και ειδικής στόχευσης κανάλια. «Ο,τι λέει ο νόμος θα ισχύσει», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ

Ελληνική πρεσβεία στο Κατάρ

Μέχρι τον Νοέμβριο προγραμματίζεται να ανοίξει και να λειτουργήσει ελληνική πρεσβεία στο Κατάρ. Αυτό έγινε γνωστό μετά τις επαφές που είχε στην εν λόγω χώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης. Οπως ειδικότερα έγινε γνωστό, προς το σκοπό αυτό θα υπάρξει σχετική διάταξη νόμου, η οποία θα ενσωματωθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που θα συζητηθεί στη Βουλή και αφορά το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε ο κ. Κασσίμης με τον ομόλογό του του Κατάρ, εξασφαλίστηκε επίσης έκταση πέντε στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθεί ορθόδοξος ναός. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανοίξει και το Κατάρ πρεσβεία στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή