Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για Δ. Κρεμαστινό

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για Δ. Κρεμαστινό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για «πολιτική απρέπεια», έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να απομακρύνει τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Δημήτρη Κρεμαστινό από την Επιτροπή Εξετάσεων Καρδιολογίας.

Από την άλλη πλευρά σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τονίζεται ότι δεν υπήρξε επιστημονικός αποκλεισμός του κ. Κρεμαστινού και ότι πρόεδρος της Επιτροπής τοποθετήθηκε ο καθηγητής κ. Χρ. Στεφανάδης σε αντικατάσταση του κ. Κρεμαστινού «εκ της θεσμικής θέσεως την οποία κατέχει, του αντιπροέδρου της Ιατρικής Σχολής».

Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, που κατέθεσαν χθες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Μανώλης Σκουλάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Τόνια Αντωνίου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Εκτορας Νασιώκας, σημειώνουν ότι στις 26 Απριλίου υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Υγείας ειδοποίησε τηλεφωνικά τον κ. Κρεμαστινό, ότι ορίζεται πρόεδρος στην επιτροπή εξετάσεων ειδικότητας καρδιολογίας. Ωστόσο, τρεις ημέρες αργότερα, ο ίδιος υπηρεσιακός παράγοντας τηλεφώνησε στον κ. Κρεμαστινό και του ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας, δεν μετέχει στην επιτροπή.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε χθες ότι έχει στείλει επιστολή «διαμαρτυρίας» στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας -καθώς συνήθως πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο αρχαιότερος καθηγητής- χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή