Κάμερες μόνο για κυκλοφορία

Κάμερες μόνο για κυκλοφορία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λόγους διαχείρισης, αυστηρά, της κυκλοφορίας των οχημάτων επιτρέπονται, κατά την εισήγηση Συμβούλου της Επικρατείας ενώπιον της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου, οι πολυσυζητημένες «κάμερες». Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί, σύμφωνα με την εισηγήτρια κ. Ειρήνη Σαρπ, να χρησιμοποιεί το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και να επεξεργάζεται τα δεδομένα εικόνας και ήχου για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει επίσης, το δικαίωμα να χορηγεί άδεια επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στην Αστυνομία, αλλά και σε κάθε κρατική αρχή.

Προσφυγές

Η εισηγήτρια θα αναπτύξει τις θέσεις της την Παρασκευή, προτείνοντας να απορριφθούν, για διαφορετικούς λόγους, τόσο η αίτηση της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. – Αλ. Μαγκάκη και άλλων πανεπιστημιακών. Και οι δύο προσφυγές στρέφονται κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία επετράπη η παράταση λειτουργίας των 345 καμερών για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κατά την κ. Σαρπ, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει το νομοθετικό πλαίσιο με αρμοδιότητα να χρησιμοποιεί σύστημα συλλογής με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεδομένων προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών, πλην της διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή