O Παπανδρέου επιχειρεί εκτόνωση εσωστρέφειας

O Παπανδρέου επιχειρεί εκτόνωση εσωστρέφειας

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για αύριο συγκάλεσε αιφνιδίως ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και να αποστείλει μήνυμα προς τα κορυφαία στελέχη, με στόχο να τερματιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας, τα οποία το τελευταίο διάστημα ταλανίζουν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη χθεσινή οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Ευ. Βενιζέλου και Θ. Πάγκαλου, που ήλθε ως συνέχεια των προτάσεων Παπαδόπουλου για το ασφαλιστικό.

Η απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ελήφθη χθες σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες κατόπιν σχετικής εισήγησης του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Ρέππα. Ενδεικτικό της βούλησης του κ. Γ. Παπανδρέου να «παρέμβει» άμεσα στις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά και να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την αντιπαράθεση με τη Ν.Δ., είναι ότι η συνεδρίαση ορίστηκε για τις έξι το απόγευμα, καθώς την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αρχικά συναινέσει η σύγκληση της Κ.Ο. να πραγματοποιηθεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, αλλά μετέβαλε άποψη όταν διαπίστωσε την έκταση που είχε προσλάβει η «κόντρα» μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών, η οποία και του προκάλεσε σφοδρότατη ενόχληση. Μάλιστα, αργά χθες το απόγευμα η δυσφορία του κ. Γ. Παπανδρέου κοινοποιήθηκε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκη, ο οποίος τόνισε ότι «ανεξάρτητα από το πώς αξιολογεί κανείς κάθε δήλωση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν πότε οι δημόσιες παρεμβάσεις τους λειτουργούν θετικά και πότε όχι». Πάντως, χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο με αφορμή την εισήγηση που του απέστειλε ο τελευταίος για το ασφαλιστικό -και η οποία θα απασχολήσει πιθανότατα το Πολιτικό Συμβούλιο την Παρασκευή- χωρίς όμως να συζητηθεί εν εκτάσει το συμβάν με τον κ. Πάγκαλο. Ομως σήμερα οι κ. Γ. Παπανδρέου και Βενιζέλος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση πριν από την πραγματοποίηση σύσκεψης για το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η σφοδρότατη επίθεση του κ. Πάγκαλου κατά του κ. Βενιζέλου (χωρίς πάντως να τον κατονομάζει), μέσω συνέντευξης στα «Νέα» και η εξίσου αιχμηρή απάντηση του δεύτερου από το ραδιοσταθμό «Αλφα 98,9». Ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «πρώτης γραμμής», και σχολιάζοντας τη δημόσια άρνηση του κ. Βενιζέλου να είναι υποψήφιος, πρόσθεσε: «Σε ένα κόμμα κάνεις αυτό που αποφασίζει το κόμμα. θέλετε να πείτε ότι είμαι παλαιός πολιτικός, ξεπερασμένος από τη σημερινή αριβίστικη τσογλαναρία του στελεχικού δυναμικού των κομμάτων, πέστε το». Επίσης, σε άλλο σημείο της επίμαχης συνέντευξης υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο να ψηφίζεις κάποιον για αρχηγό και μετά να αρχίζεις τις τρικλοποδιές», ενώ σχολιάζοντας τις ηγετικές φιλοδοξίες των στελεχών, κατέληξε τονίζοντας ότι «ορισμένες φορές κινούνται στα όρια του εξαγριωμένου ψώνιου και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος απάντησε με δηκτικό τρόπο. Σημείωσε ότι ο κ. Πάγκαλος θα πρέπει να ασχολείται «με την περιφέρειά του ή με την Αθήνα» και παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο πολύ νεότερό του. Επίσης «υπενθύμισε» πως ο κ. Σημίτης αναδείχθηκε πρωθυπουργός, ενώ οι συνεργάτες του κ. Πάγκαλου στο ΥΠΕΞ κ. Γ. Παπανδρέου και Καρ. Παπούλιας εξελέγησαν αντιστοίχως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή