ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ME ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΙΧΜΕΣ

Ο M. Εβερτ διαψεύδει τον Δ. Κρεμαστινό

Διέψευσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτ. Εβερτ τον κ. Δημ. Κρεμαστινό για τις αναφορές που ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε στο όνομά του για δήθεν πιέσεις που άσκησε, ώστε να αποκλειστεί από την επιτροπή εξετάσεων απόκτησης ειδικότητας της καρδιολογίας. Ο κ. Εβερτ τονίζει ότι ουδέποτε του ζητήθηκε από τον βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Αντ. Φούσα να μεσολαβήσει ώστε να αναλάβει ο αδελφός του διευθυντική θέση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και προσθέτει: «Σχετικά με τον χαρακτήρα του κ. Κρεμαστινού και την αξιοπιστία του, έχω να επισημάνω ότι το 1994 κι ενώ ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, φρόντισε να γίνει αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή είναι η ευθιξία, η ευαισθησία και επομένως η αξιοπιστία του κ. Κρεμαστινού;» αναρωτιέται, καταλήγοντας ο κ. Εβερτ.

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ME ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

«Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Ιούδας»

Τις θέσεις της για την ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι» αλλά και για το απόκρυφο «Ευαγγέλιο του Ιούδα» θα παρουσιάσει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ειδικό ενημερωτικό έντυπο, που πρόκειται να διανείμει το προσεχές διάστημα στους ναούς της επικράτειάς της. Αυτό αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά τις συζητήσεις που προκάλεσαν τόσο η δημοσιοποίηση του «Ευαγγελίου» όσο και η επικείμενη προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν. Οπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Συνόδου, μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, το φυλλάδιο δεν θα περιλαμβάνει ακραίες συστάσεις παρόμοιες με αυτές στις οποίες προέβη το Βατικανό. Επανέλαβε μάλιστα πως η Εκκλησία θεωρεί τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» ένα μυθιστόρημα το οποίο «όλοι έχουμε διαβάσει» ενώ αναφερόμενος στην ταινία διευκρίνισε πως η Εκκλησία αφήνει ελεύθερους τους πιστούς να επιλέξουν αν θα την παρακολουθήσουν. Νωρίτερα σε ειδική τελετή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τίμησε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον βουλευτή κ. Στέλιο Παπαθεμελή. Στην ομιλία του, ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε παρακμιακή τη σημερινή εποχή και πρόσθεσε πως «δεν είναι υπέρ του ελληνισμού όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας». Αποκάλεσε δε «βαθιά νυχτωμένους» αυτούς που υποστηρίζουν ότι «όσοι ανήκουν στην Εκκλησία σημαίνει ότι ανήκουν στη συντήρηση».

ΓΙΑ TON ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Εισήγηση κατά της αποφυλάκισης

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που κατέθεσε εκ νέου ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος. Τον λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Εφετών. Σημειώνεται ότι ο ποινικολόγος κατηγορείται για δωροδοκία, συνέργεια σε απάτη (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα, άμεση συνέργεια σε απάτη, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δικαστών και συγκεκριμένα του τέως προϊσταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Γερ. Διονυσάτου, των δικαστών Αντωνίας Ηλία, Παναγιώτας Τσέβη, Νίκου Αθανασόπουλου και Αναστάσιου Σάββα, όπως επίσης και συγκρότηση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων μαζί με τους δικαστές Παναγιώτα Τσέβη, Αντωνία Ηλία, τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και τους δικηγόρους Γιώργο Νικολακόπουλο και Νίκο Εμμανουηλίδη. Ο γνωστός ποινικολόγος, τόσο κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή όσο και με γραπτές δηλώσεις του, αρνείται το κατηγορητήριο που του αποδίδεται, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε είχε χρηματικές δοσοληψίες με δικαστικούς λειτουργούς.

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

Συζήτηση στον ΔΣΑ

«Παραδικαστικό κύκλωμα, κρυφή κάμερα, τεκμήριο αθωότητας και κράτος δικαίου» είναι το θέμα ευρείας συζήτησης που πραγματοποιείται (7 μ.μ.) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων κ. Παν. Αθανασόπουλος (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων), Ειρήνη Γιανναδάκη (Ενωση Διοικητικών Δικαστών), Κ. Κουσούλης (Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας) και Σωτ. Μπάγιας (Εισαγγελέων Ελλάδος), καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημ. Παξινός, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και ο τ. πρόεδρος ΔΣΑ κ. Αντ. Ρουπακιώτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

ΜΕΤΑ THN ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Νεονάκης: Δικαίωση

Πολιτική και ηθική του δικαίωση χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής κ. Μ. Νεονάκης την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση η εφημερίδα «Αυριανή», με αφορμή δημοσιεύματα για συμμετοχή του στο Χρηματιστήριο. «Με την απόφαση αυτή κλείνει οριστικά ένα θέμα που δημιουργήθηκε χωρίς στοιχεία, αλλά με δόλο, σκηνοθεσία και υπολογισμό», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Νεονάκης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τριήμερη συνεδρίαση του ΣΑΕ

Αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η τριήμερη συνεδρίαση του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης. Θα εξεταστεί το πλαίσιο του νέου νόμου για το ΣΑΕ, καθώς επίσης και η δράση του Συμβουλίου σε διάφορα ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή