Ζητούν μη κρατικά AEI

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εκκλησία – Κράτος Μάλλον ανεκτές, για την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, συνταγματικές αλλαγές προτείνουν οι βουλευτές της Ν.Δ. Εξαίρεση, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, που προτείνει την έναρξη ευρέος διαλόγου ώστε να διαπιστωθεί «η κοινωνική ωριμότητα για τον επανακαθορισμό των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους». Στον αντίποδα, οι Μ. Εβερτ, Αντ. Φούσας και Μ. Βαρβιτσιώτης αντιτίθενται στην προοπτική έστω και επανακαθορισμού των σχέσεων. Δεν λείπουν οι προτάσεις που θέλουν κατάργηση του αδικήματος του προσηλυτισμού (κ. Ν. Γεωργιάδης, Ν. Δένδιας και Γ. Μπούγας), με τον πρώτο να προτείνει επιπλέον την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, ώστε οι βουλευτές να ορκίζονται στην τιμή τους.

– Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση Τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να είναι δυνατή η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ζητούν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, στα μη κρατικά πανεπιστήμια θα καταβάλλονται δίδακτρα, με δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών σε οικονομικά ασθενείς φοιτητές.

Τα δίδακτρα

Δίδακτρα και για τα κρατικά πανεπιστήμια αλλά για τους «έχοντες» ζητεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ώστε να συγκεντρώνονται πόροι και να βοηθηθούν οι «μη έχοντες». Ακόμη πιο τολμηρή είναι η πρόταση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Ι. Βαρβιτσιώτης ζητώντας, ουσιαστικά, να αίρεται η έννοια της δωρεάν παιδείας προς τους «αιώνιους» ή μη επιμελείς φοιτητές και ταυτόχρονα για τους οικονομικά αδυνάτους να προσφέρονται υποτροφίες που θα καλύπτουν τμήμα των εξόδων διαβίωσης.

– Ελεγχος ΜΜΕ Οι βουλευτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί με τους Γ. Χωματά και Ν. Γεωργιάδη να ζητούν αλλαγή του άρθρου 14 περί βασικού μετόχου, στη διατήρηση του οποίου εμμένει ο Α. Φούσας. Η κ. Καλογήρου επιμένει στην έννοια τής μη συγκέντρωσης περισσότερων μέσων από έναν ιδιοκτήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή