10 προτάσεις Παπανδρέου για το ασφαλιστικό

10 προτάσεις Παπανδρέου για το ασφαλιστικό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμη δέκα προτάσεων για το ασφαλιστικό παρουσίασε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνοδεύτηκε από σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για «διαπλοκή» με τη Δικαιοσύνη, για την οικονομική της πολιτική, αλλά και για τους χειρισμούς της σε όλο το φάσμα θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής. «Τα περί πλήρους υιοθέτησης της διαπλοκής δεν είναι δικά μου λόγια. Είναι η άποψη του υπεύθυνου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας που παραμένει μάλιστα στη θέση του, κάνοντας όλους στην κυβέρνηση συνυπεύθυνους για τα λόγια αυτά και τις πράξεις αυτές», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, δέκα προτάσεις για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης «δεν μπορεί να έρθει μέσα από τη μείωση των συντάξεων». Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε, με βάση σχετική εισήγηση που του είχε προετοιμάσει ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος: Ενοποίηση των ταμείων, διάκριση των προνοιακού τύπου παροχών από τις δαπάνες του συστήματος, θεσμοθέτηση εθνικής κατώτατης σύνταξης, επαναξιολόγηση του καταλόγου των βαρών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενεργητική διαχείριση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των ταμείων και τη δημιουργία κινήτρων ώστε να αποθαρρύνεται η πρόωρη συνταξιοδότηση. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη επειδή δεν αντέδρασε στην αναφορά της Αμερικανίδας ομολόγου της κ. Κοντολίζα Ράις στη «Βόρεια Κύπρο» και εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η κυβέρνηση την κρίση στο Ιράν.

Προκριματικές εκλογές

Με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών την Κυριακή θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε άλλους δεκαεπτά δήμους για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του προσεχούς Οκτωβρίου. Ειδικότερα, προκριματικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων στους δήμους Κηφισιάς, Αλίμου, Δάφνης, Μεταμόρφωσης, Κερατσινίου, Νέου Ψυχικού, Δραπετσώνας, Δάφνης, Ερυθρών, Νάξου, Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Πεύκων, Κορδελιού, Πολίχνης, Ευόσμου και Αγίου Παύλου. Επίσης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες νομαρχών και δημάρχων. Στην υπερνομαρχία Δράμας-Ξάνθης-Καβάλας υποψήφια θα είναι η μουσουλμάνα κ. Γκιουλ Μπαέζ Καραχασάν, στο Ηράκλειο η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, στη Λάρισα η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, στην Αργολίδα ο κ. Αντ. Ντέμος, στη Λευκάδα ο κ. Κ. Αραβανής, στα Χανιά ο κ. Γ. Τζανακάκης και στο Κιλκίς ο κ. Γ. Φραγκίδης.

Ο κ. Γ. Παπαντωνίου

Στην έλλειψη σαφών πολιτικών θέσεων απέδωσε ο κ. Γ. Παπαντωνίου τα πρόσφατα κρούσματα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και Θ. Πάγκαλου. Σε συνέντευξη (στον «Πλάνετ») ο κ. Γ. Παπαντωνίου ανέφερε πως «θέσεις κατανοητές στον κόσμο, οι οποίες να ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με ένα συγκεκριμένο πολιτικό κίνημα και μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή δυστυχώς δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή