ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: AYTA EXOYN ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΗΔΗ

Λήξαν επί του παρόντος το θέμα Κεφαλογιάννη

Λήξαν, επί του παρόντος, θεωρεί η κυβέρνηση το θέμα που προέκυψε από τα όσα φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μαν. Κεφαλογιάννης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Κατάρ. «Αυτά έχουν ξεκαθαριστεί ήδη», αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής, όταν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, ρωτήθηκε αν είχε δίκιο ο κ. Κεφαλογιάννης ή ο κ. Γ. Σουφλιάς. Πρόσθεσε, δε, ότι «το περιβάλλον εδώ δεν είναι το κατάλληλο για να κάνουμε συζήτηση γι’ αυτό το θέμα». Αμετακίνητος από την προχθεσινή του θέση παρέμεινε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, όταν χθες ρωτήθηκε αν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. «Ο,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα το είπα χθες. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος. Να μην επανέλθει στο θέμα επέλεξε χθες και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ενώ και ο ίδιος ο κ. Κεφαλογιάννης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση.

ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΡΤ

Ανταπάντηση Κρεμαστινού

Τη λύπη του για την επίθεση, που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. με αφορμή δική του καταγγελία για πολιτική παρέμβαση του κ. Μιλτ. Εβερτ στο θέμα του διορισμού του στην Επιτροπή Εξετάσεων Καρδιολογίας, εξέφρασε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας Δημ. Κρεμαστινός. Σε μακροσκελή επιστολή του, ο κ. Κρεμαστινός κάνει λόγο για ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες εκ μέρους των συμβούλων του κ. Εβερτ, ενώ εμμένει στην κατηγορία για άσκηση πιέσεων εκ μέρους του πρώην πρόεδρου της Ν.Δ. για τον διορισμό στο Τζάνειο νοσοκομείο του αδελφού του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αντ. Φούσα. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής του ως καθηγητού -στην οποία με καυστικό τρόπο είχε αναφερθεί προχθές ο κ. Εβερτ- ο κ. Κρεμαστινός σημειώνει ότι συνέβη το 1998, δηλαδή δύο χρόνια μετά το τέλος της υπουργικής του θητείας, και σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είχε καμία άλλη πολιτική ιδιότητα. Υπενθυμίζει, δε, ότι τόσο ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παν. Σκανδαλάκης όσο και ο νυν υφυπουργός Υγείας κ. Παν. Γιαννόπουλος, εξελέγησαν νομίμως καθηγητές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας.

ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ H ΑΠΟΦΑΣΗ

Η αγωγή Ρεγκούζα κατά Αlpha

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου συζητήθηκε χθες η αγωγή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα κατά των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Με την αγωγή του ο κ. Ρεγκούζας διεκδικεί αποζημίωση 800.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας που όπως υποστηρίζει υπέστη από συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς που μεταδόθηκαν το περασμένο φθινόπωρο σε εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή είχε προβληθεί βίντεο από γιορτή του τηλεοπτικού σταθμού του επιχειρηματία Βασίλη Χρηστίδη, στην οποία είχε παραβρεθεί ο κ. Ρεγκούζας. Από την πλευρά του πρώην υφυπουργού κατέθεσε ο φίλος του Κωνσταντίνος Σαραφίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος απέκρυψε γεγονότα με σκοπό να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του κ. Ρεγκούζα. Από την πλευρά του Αlpha κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αθανασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι υπήρχε εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τον κ. Ρεγκούζα, όπως επίσης και ότι ο ενάγων είχε προσκληθεί για να καταθέσει την άποψή του αλλά δεν παρέστη.

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ KAI ΓΙΑ TH ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

Βαληνάκης με Βίνκλερ

Η προετοιμασία της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της E.E., στις 27 και 28 Μαΐου στην Αυστρία, «για το μέλλον της Ευρώπης», αποτέλεσε ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης με τον Αυστριακό ομόλογό του κ. Χανς Βίνκλερ. O κ. Βίνκλερ συμμετείχε στη Σύνοδο της Διαβαλκανικής ως εκπρόσωπος της αυστριακής προεδρίας της Ενωσης. Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους συζήτησαν και το θέμα της διεύρυνσης, ειδικά για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία.

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ KATA «ΕΘΝΟΥΣ»

Αναμένεται η απόφαση

Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αγωγή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Εθνος». Η αγωγή αφορά δημοσιεύματα της εφημερίδας τον Οκτώβριο του 2004, σχετικά με το βέτο που είχε ασκήσει η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος σε οδηγία της Ε.Ε. για την επέκταση και σε άλλα πρόσωπα της ευθύνης για ρύπανση της θάλασσας από πλοία. Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αγωγής αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή