Νέο στοιχείο για Τσαλικίδη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα κατεύθυνση κινείται πλέον η έρευνα που διενεργεί τους τελευταίους μήνες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Διώτης σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη. Η εισαγγελική έρευνα προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της ύπαρξης και άλλου προσώπου στο σπίτι του Τσαλικίδη στον Κολωνό, το πρωινό του θανάτου του. Αιτία αποτέλεσε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εκλιπόντος. Από τα στοιχεία προέκυψε ότι στις 7.55 π.μ. της επίμαχης ημέρας, δηλαδή περίπου είκοσι λεπτά μετά την ώρα που τοποθετείται ο θάνατος του Τσαλικίδη, κάποιος πραγματοποίησε εξερχόμενη κλήση από το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι του. Συγκεκριμένα προκύπτει ότι ο άγνωστος κάλεσε τον αριθμό 1898, έλαβε τα μηνύματα που υπήρχαν στον τηλεφωνητή του εκλιπόντος και εν συνεχεία τα έσβησε. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας κ. Θεμιστοκλή Σοφό, οι συγγενείς του, όταν εισήλθαν στο σπίτι και διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός, δεν πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη κλήση και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχαν μηνύματα στον τηλεφωνητή.

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν το νέο στοιχείο ως ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς ουσιαστικά είναι η πρώτη ισχυρή ένδειξη ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε. Βεβαίως, η αξιοποίησή του είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς αν και ισχυρή είναι απλώς ένδειξη. Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεμ. Σοφός μελετά τα στοιχεία και κατά πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά στελεχών της Vodafone ονομαστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή