Σκληρή η μάχη στην υπερνομαρχία

Σκληρή η μάχη στην υπερνομαρχία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε, μόλις, μήνες απομένουν για τις τοπικές εκλογές και η Νέα Δημοκρατία δείχνει να προβληματίζεται ιδιαίτερα με τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει ως υποψήφια για τις τρεις θέσεις της υπερνομαρχίας Αθηνών. Ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει απόλυτα ικανοποιημένο από το έργο της τριάδας Γεννηματά – Σγουρού – Μίχα, συγκεκριμένοι κυβερνητικοί κύκλοι, αλλά και στελέχη της Ν.Δ., καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας, αφήνοντας να διαρρεύσει η πληροφορία ότι «η υπερνομαρχία είναι χαμένη». Υπήρξε, μάλιστα, δημοσίευμα σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, κατά το οποίο η Ν.Δ. «έριξε λευκή πετσέτα» στη μάχη της υπερνομαρχίας Αθηνών…

Ασφαλώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ηγεσία της Ν.Δ. θα ανακοινώσει όλους τους υποψηφίους μέσα στον Μάιο, εκτός των τριών της υπερνομαρχίας, που θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καθυστερήσει. Το 2002, οι υποψήφιοι της υπερνομαρχίας ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου. Και καλά θα κάνουν όσοι γκρινιάζουν, να περιμένουν. Είναι βέβαιο ότι η μάχη για την υπερνομαρχία θα είναι σκληρή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένη, όπως κάποιοι διατείνονται», δηλώνει γνωστό στέλεχος του κομματικού μηχανισμού της Ρηγίλλης. Η ίδια πηγή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές, τονίζει τα εξής:

«Δεν σας κάνει εντύπωση που σε ένα δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης φθείρεται επειδή… δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής ο αντίπαλός του, ενώ σε άλλη σελίδα, στην ίδια εφημερίδα, αναφέρεται ότι «η Φώφη κερδίζει συνεχώς επειδή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο αντίπαλός της»; Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις ομάδες επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, είναι τόσο αγωνιώδης, που σε πολλές περιπτώσεις αυτοαναιρείται», υπογραμμίζει ο συνομιλητής μας. Κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν επίσης τη διάσταση απόψεων και τον αμείλικτο εμφύλιο που σημειώθηκε κατά τη διαρρεύσασα τετραετία μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γ. Σγουρού, τονίζοντας ότι «η διαμάχη αυτή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις εκλογές».

Σε ποια, όμως, πρόσωπα, θα στραφεί η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές στην υπερνομαρχία; «Ασφαλώς μετράει ιδιαίτερα το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την υπερνομαρχία, ενώ θα πρέπει και οι υποψήφιοι Αθηνών – Πειραιώς να διαθέτουν ανάλογη προσωπικότητα. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να είναι άνθρωποι με θητεία τόσο στον επαγγελματικό τους τομέα όσο και στην Αυτοδιοίκηση. Μπροστά σε μια τριάδα ανθρώπων με επαγγελματική και κοινωνική επάρκεια, το «επιτυχημένο τρίο» του ΠΑΣΟΚ θα τα βρει… μπαστούνια», τονίζει στέλεχος της Ν.Δ., που δραστηριοποιείται στον τομέα της Αυτοδιοικήσεως σε κομματικό επίπεδο.

Σε παρατήρησή μας, πάντως, ότι «οι κ. Μίχας και Σγουρός και, εσχάτως η κ. Γεννηματά μονοπώλησαν τον τηλεοπτικό χρόνο με «επιδρομές» σε αγορές, σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία», ο συνομιλητής μας ήταν κατηγορηματικός: «Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί τη σημαντικότερη απόδειξη ότι το κράτος δεν λειτουργούσε επί ΠΑΣΟΚ, οπότε οι κ. Μίχας και Σγουρός προσπαθούσαν να παρέμβουν αλλά δεν μπορούσαν, ενώ τώρα που το κράτος παρέχει ευκαιρίες και στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αν, πάλι, το κράτος λειτουργούσε και επί «εκσυγχρονισμού», γιατί δεν είδαμε ποτέ τον κ. Μίχα να επιβλέπει μυοκτονίες και τον κ. Σγουρό να επελαύνει εναντίον κατσαρίδων σε πλυντήρια νοσοκομείων συνοδεία τηλεφακών και ρεπόρτερ;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή