ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ KAI «ΚΤΗΜΑΤΟΣΗΜΟ»

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο

Στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο προχώρησε χθες, μετά μακρά προετοιμασία, το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μετά τις περιπέτειες του «μεγαλύτερου μεγάλου έργου», όπως είχε χαρακτηριστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, ο υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς με δήλωσή του επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο «εξυγιαίνουμε και θέτουμε σε νέες βάσεις το μεγάλο εθνικό έργο του Κτηματολογίου. Η Ελλάδα θα αποκτήσει επιτέλους Κτηματολόγιο». Κάνοντας απολογισμό του έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ την τελευταία διετία, ο κ. Σουφλιάς επισημαίνει ότι «σήμερα λειτουργούν 80 Κτηματολογικά Γραφεία έναντι 22 τον Μάρτιο του 2004, ενώ έχουν κτηματογραφηθεί 5,6 εκατ. στρέμματα έναντι 962.000 πριν από δύο έτη». Η συνέχεια του Κτηματολογίου επιτυγχάνεται με αυτοχρηματοδότηση, ενώ προβλέπεται η καταβολή «κτηματόσημου» σε δύο σκέλη: 35 ευρώ ανά δικαίωμα κατά τη δήλωση και επιπλέον 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (άνω των 20.000 ευρώ) με την παράδοση των «τίτλων». Το συνολικό ποσό δεν θα υπερβαίνει τα 900 ευρώ ανά δικαίωμα. Με το ίδιο νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα των επί έλασσον δαπανών στα δημόσια έργα, που αποτέλεσε αιτία τριβών και απώλειας κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία και ρυθμίζονται ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας και ευθύνης συντήρησης των δημοσίων οδών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Παπανδρέου με γυναίκες υποψήφιες

Απόδειξη πως υλοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι «θα δώσει ευκαιρίες στις γυναίκες», χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου τη χθεσινή του συνάντηση στη Χαριλάου Τρικούπη με τις γυναίκες υποψήφιες, τις οποίες θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επερχόμενη αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι οι δήμοι και οι νομαρχίες χρειάζονται «τόσο το νέο αίμα, όσο και πολλές γυναίκες». Εν τω μεταξύ, μέχρι αργά το μεσημέρι συνεδρίαζε υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το ασφαλιστικό. Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναχωρούσε για περιοδεία στην Κεφαλονιά.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εργα ανάπλασης στις Τζιτζιφιές

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάπτυξη των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και φυσικά την πρόσβαση των κατοίκων της πρωτεύουσας στη φαληρική ζώνη, θα προχωρήσουν κατά τις μελέτες και τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει οι παρεμβάσεις και τα έργα ανάπλασης στην παραλία των Τζιτζιφιών. Αυτό γνωστοποίησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. Οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις του μπιτς βόλεϊ, καθώς και η μαρίνα θα παραχωρηθούν ή θα εκμισθωθούν σε ναυταθλητικά σωματεία, τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Καλλιθέας προς τον οποίο προτάθηκε να αναλάβει τη μαρίνα, αρνήθηκε. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι οι αποφάσεις για τις χρήσεις είχαν ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο κ. Απ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η εικόνα στην περιοχή είναι άθλια και ότι μεγαλοκατασκευαστές αρχίζουν ήδη να την τσιμεντοποιούν: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα εξυπηρετηθούν συμφέροντα ιδιωτών».

ΓΙΑ TON ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Καραμανλής με Πετραλιά

Συνεργασία με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες και τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, καθώς ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τη σύγχρονη Ελλάδα. Εκανε επίσης γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα (9 Μαΐου) θα ανακοινωθούν οι προτάσεις για τη νέα τουριστική περίοδο και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μακροχρόνιος σχεδιασμός για να εφαρμοστούν οι πολιτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή