Ανέτοιμοι να επιλύσουν προβλήματα οι πολιτικοί

Ανέτοιμοι να επιλύσουν προβλήματα οι πολιτικοί

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρότατες ανησυχίες προκαλεί στην κοινή γνώμη η παρατηρούμενη διάσταση μεταξύ της οξύτητας των προβλημάτων της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο άμεσο και ριζικό και της έλλειψης ετοιμότητας των πολιτικών κομμάτων. Τα πρόσφατα επεισόδια, με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και τη δημόσια αντιπάραθεση δύο πρώην κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αντανακλούν την αμηχανία των δύο κομμάτων εξουσίας ενώπιον της σημαντικής υστέρησης που παρουσιάζει η χώρα, σε καίριους τομείς. Προδίδουν, επίσης, και τις ιδιαίτερες αδυναμίες του πολιτικού προσωπικού, το οποίο καλείται να διαχειριστεί τις εθνικές υποθέσεις σε μια κρίσιμη περίοδο.

Παραδόξως κανένα από τα κόμματα δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών για την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, η ενεργειακή κρίση, η παιδεία και η πάταξη της διαπλοκής. Είναι ωστόσο εμφανής η αδυναμία διαχείρισης των ουσιαστικών αυτών ζητημάτων και η εξεύρεση λύσεων, που θα συμβάλουν στην ανόρθωση της οικονομίας και στην πραγματική ένταξη της Ελλάδας στις αναπτυγμένες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή