ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

AITHMA ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ

Να καταθέσουν οι τρεις τεχνικοί της Vodafone

Την άμεση κλήση τριών τεχνικών της εταιρείας Vodafone, οι οποίοι όπως τονίζει, είχαν άμεση πρόσβαση στο λογισμικό της εταιρείας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ζητεί ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλ. Εβερτ. Σε επιστολή, που έστειλε χθες προς τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Αναστάσιο Καραμάριο, ο κ. Εβερτ αναφέρει συγκεκριμένα: «Παρακαλώ μετά την εξέταση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοραντή και του πρώην διοικητή της κ. Αποστολίδη να κληθούν άμεσα να καταθέσουν στην Επιτροπή μας οι κάτωθι τεχνικοί της Vodafone, που είχαν άμεση πρόσβαση στο λογισμικό της εταιρείας: Νίκος Μαστοράκης (διευθυντής Τμήματος Τεχνολογίας), Νίκος Πλεύρης (επικεφαλής Τεχνικού Τμήματος), Νίκος Μπάμπαλης (προϊστάμενος Τμήματος Απορρήτου)».

ΠΑΡΟΥΣΙΑ K. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου

Την επιλογή του κ. Κ. Καραμανλή να απευθύνεται στους ψηφοφόρους ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης επιβεβαιώνει η χθεσινή παρουσία του στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανώλη Γλέζου «Εθνική Αντίσταση 1940-1945», που έγινε στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Αυτό θέλησε άλλωστε να καταδείξει ο κ. Καραμανλής και με τη δήλωση που έκανε λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης. «Η Ελληνική Αντίσταση γράφτηκε με κεφαλαία γράμματα στην Παγκόσμια Ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Γράφτηκε με πράξεις ηρωισμού, με πράξεις ελευθερίας, όπως του Μανώλη Γλέζου και βέβαια με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων, γνωστών και αγνώστων ηρώων. Τα ιδανικά της, η ελευθερία και η δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιρα, ως φωτεινά παραδείγματα για τους νεότερους Ελληνες».

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέντε υποψήφιοι για το Φάληρο

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Beach Volley στο Φάληρο, με υποψήφια 5 σχήματα από την εγχώρια και διεθνή αγορά. Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες εκμετάλλευσης των υπολοίπων εγκαταστάσεων, σχεδόν δύο έτη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απαντώντας σε επερώτηση που υπέβαλαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκης, πλέον των εξελίξεων στην υπόθεση αξιοποίησης του beach volley, παρουσίασε και την πορεία αξιοποίησης των υπολοίπων εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, την επόμενη εβδομάδα παραδίδεται στους αναδόχους οι εγκαταστάσεις του Badminton στο Γουδί, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η αποτίμηση των τεχνικών προσφορών, που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι για το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι. Οπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, η επιλογή αναδόχου για το Γαλάτσι θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Εντός του προσεχούς 15θημέρου ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης ενώ στο αντίστοιχο Κέντρο Γραπτού Τύπου θα μεταφερθούν οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Το κλειστό της Νίκαιας θα παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου θα δοθεί εντός του μήνα στον Δήμο Παλ. Φαλήρου, ενώ προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας οδεύει η διαχείριση της μαρίνας Φαλήρου.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΛΗΞΗΣ TOY B΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στο Δελβινάκι ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, που διοργανώνει σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, στο Χάνι Δελβινακίου για την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Ηρώο, είναι αφιερωμένο στους πεσόντες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις τρεις ενότητές του δηλαδή, την ιταλική εισβολή, τη γερμανική κατοχή και την Εθνική Αντίσταση. Ο Δήμος Δελβινακίου σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσει στον ίδιο χώρο μουσείο εκθεμάτων από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, ενώ στις προθέσεις του είναι να καθιερωθεί το Δελβινάκι ως πανελλαδικός τόπος εορτασμού της 9ης Μαΐου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φθάσει αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σήμερα και μετά την εκδήλωση στο ηρώο θα επισκεφθεί το δημαρχείο Δελβινακίου, όπου θα τιμηθεί από το δημοτικό συμβούλιο για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης.

ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας

Στη δημιουργία ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Το θέμα συζητείται σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή, αν και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΕΘΑ, η εταιρεία θα ιδρυθεί διά νόμου, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του επομένου τριμήνου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποφασιστεί ούτε το σχήμα ούτε τα πρόσωπα που θα διοικούν την εταιρεία, το οικονομικό αντικείμενο της οποίας θα είναι ιδιαιτέρως ευρύ, λόγω του μεγάλου μεγέθους της περιουσίας των Ε.Δ. Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης, είναι τα κέρδη της εταιρείας να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση αναγκών των Ε.Δ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ THN ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

Στον OHE ο Γ. Βαληνάκης

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του OHE, που πραγματοποιείται σήμερα σε υπουργικό επίπεδο για την κρίση στο Σουδάν, μετέχει εκ μέρους της χώρας μας ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης. Ειδικότερα, αντικείμενο της συνεδρίασης είναι να εξεταστεί η υλοποίηση της χαρακτηριζόμενης ως «ιδιαίτερα σημαντικής» ειρηνευτικής συμφωνίας που υπεγράφη στις 5 Μαΐου στη Νιγηρία, μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και της μεγαλύτερης ομάδας των ανταρτών του Νταρφούρ. Ως γνωστόν, η χώρα μας μετέχει στο Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνών ως ένα εκ των δέκα μη μονίμων μελών. Το θέμα του Νταρφούρ έχει απασχολήσει επί μακρόν τη διεθνή κοινότητα και τον OHE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή