«Εχθρική ενέργεια» Αγκυρας

«Εχθρική ενέργεια» Αγκυρας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχθρική ενέργεια χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τα προβλήματα, που προβάλλει η Τουρκία στη συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ από τη Λευκωσία.

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου ήταν η άρνηση της Αγκυρας να προσκαλέσει την Κύπρο σε άσκηση με την κωδική ονομασία «Anatolian Deer», που θα πραγματοποιηθεί στην τουρκική πρωτεύουσα και στην Αττάλεια από 24 μέχρι 26 Μαΐου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αποτροπή της διασποράς πυρηνικών όπλων.

Εξάλλου, στην Αθήνα, ο αναπληρωτής κυβενητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς περί των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη» τόνισε ότι «αυτά τα θέματα έχουν κριθεί με διεθνείς συμβάσεις που ορίζουν το τι πρέπει να γίνει». Συνέστησε επίσης στην Τουρκία να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή