ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME TON ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Παπαληγούρας: Αστειότητες τα περί διαφωνιών με Λινό

Αστειότητες χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τον φέρουν να βρίσκεται σε διαφωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημ. Λινό ως προς την αναγκαιότητα να οριστεί ή όχι εφέτης ανακριτής στην υπόθεση των υποκλοπών. Ο κ. Παπαληγούρας είχε μακρά συνάντηση χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία, κατά πληροφορίες, κυριάρχησαν η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οπως αναφέρουν δικαστικοί κύκλοι, το θέμα της ανάθεσης σε ειδικό εφέτη ανακριτή της διερεύνησης της υπόθεσης των υποκλοπών παραμένει ανοικτό και εκτιμάται ότι θα συσχετιστεί με την έρευνα που διεξάγει ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Ιωαν. Διώτης για τον θάνατο του Κ. Τσαλικίδη καθώς και με τις έρευνες του εισαγγελέα κ. Ακτύπη. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ανοικτά ταχθεί, εφόσον κριθεί από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αναγκαίο, υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης από ειδικό εφέτη ανακριτή.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ KAI O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ TOY ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Καραμανλής με Ζοσπέν

Τη χώρα μας θα επισκεφθεί στις 14 – 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός του Πακιστάν κ. Σαουκάτ Αζίζ, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κ. Καραμανλή. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγ. Αντώναρος, προσθέτοντας ότι στις συνομιλίες θα εξεταστούν διμερή θέματα και ζητήματα ευρύτερου περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Σήμερα εξάλλου ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ OHE

H Ελλάδα εκτός Συμβουλίου

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να εκλεγεί μέλος του υπό συγκρότηση Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE. Στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αν και συγκέντρωσε περισσότερες (117) των ψήφων που απαιτούνταν σύμφωνα με τη διαδικασία (96), κατέλαβε την τελευταία θέση στη λίστα της ομάδας των χωρών «Δυτικής Ευρώπης και Αλλων», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός του νέου Οργάνου του OHE, μαζί με την προτελευταία Πορτογαλία. Αντιθέτως, θέσεις στο νέο Συμβούλιο διασφάλισαν για την προσεχή τριετία ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΥΕΘΑ

Σύσταση ανώνυμης εταιρείας

Τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας, που θα τελεί υπό την εποπτεία της διυπουργικής επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στη θέση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ), που καταργείται, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας, για την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων Εθνικής Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Αμύνης, που απασχόλησε χθες την κυβερνητική επιτροπή. Απώτερος στόχος είναι, μέσω των εσόδων της νέας εταιρείας, να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό πρόβλημα των μετατιθέμενων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και μόνιμες στεγαστικές ανάγκες των δικαιούχων του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών), μέσω της μεταβίβασης ακινήτων της εταιρείας στον Οργανισμό με την καταβολή τιμήματος μέχρι το 60% της αντικειμενικής τους αξίας.

ΜΕ TH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΞΗΝΤΑ ΧΩΡΩΝ

Πολιτική συνάντηση στην Αυστρία

Ως η μεγαλύτερη πολιτική συνάντηση στην Αυστρία από την εποχή του Μέτερνιχ και του Συνεδρίου της Βιέννης το 1815, θεωρείται η τριήμερη Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης – Λατινικής Αμερικής που διοργανώνεται από την αυστριακή προεδρία της Ε.Ε. και αρχίζει αύριο στη Βιέννη με τη συμμετοχή αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων από 60 χώρες. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Πρόκειται για την τέταρτη στη σειρά σύνοδο κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής από την έναρξη πραγματοποίησης παρόμοιων συνόδων με πρώτη εκείνη τον Ιούνιο του 1999 στο Ρίο της Βραζιλίας, της οποίας επακολούθησαν οι Σύνοδοι στη Μαδρίτη τον Μάιο του 2002 και η τελευταία στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού τον Μάιο του 2004. Στη Σύνοδο της Βιέννης -η οποία θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση μιας Διακήρυξης δώδεκα σημείων- αναμένονται εκτός από τους ηγέτες των 60 συμμετεχόντων χωρών και αντιπροσωπείες με συνολικά πάνω από 1.500 συνέδρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή