Εορτασμός της επετείου 25 χρόνων στην EOK

Εορτασμός της επετείου 25 χρόνων στην EOK

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. K. Καραμανλή, της προέδρου της Βουλής κ. Αννας Ψαρούδα – Μπενάκη, του πρώην πρωθυπουργού κ. K. Μητσοτάκη, υπουργών και εκπροσώπων των κομμάτων, γιορτάστηκε χθες με μία σεμνή τελετή στο Ζάππειο η επέτειος των 25 ετών από την ένταξη της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Στη διάρκεια της τελετής, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη τίμησε τα μέλη της ομάδας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρέσβης και πρώτος Ελληνας επίτροπος κ. Γ. Κοντογιώργης. Στη συγκινητική ομιλία του ο κ. Κοντογιώργης αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε και κέρδισε η χώρα μας τα 25 αυτά χρόνια, που ανήκει στην EOK και κάλεσε τους νεότερους να αντιληφθούν ότι «η ειρήνη και η σταθερότητα είναι η παρακαταθήκη της δικής μου γενιάς, που δοκιμάστηκε από πολέμους και συρράξεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν όλοι οι ομιλητές στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που πρώτος απ’ όλους, όπως υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών οραματίστηκε το μέλλον της Ελλάδας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να αναφερθεί ακόμη και υπαινικτικώς στη στάση που τηρούσε το 1980 το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι «υπήρξαν καθυστερήσεις τα προηγούμενα χρόνια ενώ είδαμε και χώρες που ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία να πηγαίνουν μπροστά με ταχύτερους ρυθμούς». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση «με την πολιτική της αφήνει πίσω αυτές τις αδυναμίες και προετοιμάζει τη χώρα ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και του νέου διεθνούς περιβάλλοντος». Μίλησαν επίσης οι πρώην αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γ. Αναστασόπουλος και Παρ. Αυγερινός. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης, Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας και Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου κ. Αρ. Καρράς, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος και ο γραμματέας της K.E. της Ν.Δ. κ. Λ. Ζαγορίτης, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και οι κ. κ. Θ. Πάγκαλος Βάσω Παπανδρέου, Αννα Διαμαντοπούλου και N. Χριστοδουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή