O Πέτερινγκ σθεναρά εναντίον ένταξης Τουρκίας στην E.E.

O Πέτερινγκ σθεναρά εναντίον ένταξης Τουρκίας στην E.E.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πάγιες αντιρρήσεις του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη επανέλαβε χθες, «ημέρα της Ευρώπης», ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πιθανότερος επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, ενώ εντείνεται η αβεβαιότητα σχετικά με τη χρονική στιγμή της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Ρόιτερς, ο κ. Πέτερινγκ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη που, στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας. Ετσι, ακόμα και αν η Αγκυρα κατορθώσει κάποτε να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που της έχουν τεθεί, θα πρέπει, εφ’ όσον το κλίμα δεν έχει αλλάξει, να αρκεσθεί στην (μη προσδιοριζόμενη) «ειδική σχέση», που από καιρό εισηγείται η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία στην οποία ανήκει ο Πέτερινγκ.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις, υπό το πέπλο ανωνυμίας, στελέχους της Επιτροπής, η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την εισήγησή της για το φθινόπωρο, τύποις «ώστε να ετοιμασθούν καλύτερα» οι δύο χώρες, αλλά στην πράξη για να γίνει μια πληρέστερη εκτίμηση των διαθέσεων της γαλλικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης πριν ληφθεί η όποια απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή