Ταμείο Αλληλεγγύης ανέργων άνω των 50

Ταμείο Αλληλεγγύης ανέργων άνω των 50

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκρότηση Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ανέργων άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, το ταμείο θα κληθεί να παράσχει αρωγή σε περιοχές υψηλής ανεργίας και σε απολυμένους κλάδων με φθίνουσα πορεία. Συγκεκριμένα θα παρέχει ειδική ενίσχυση, ίση με «ποσοστό της σύνταξης» που θα δικαιούνταν οι άνεργοι έως ότου βρουν νέα θέση εργασίας ή φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Πάντως, ο κ. Τσιτουρίδης δεν διευκρίνισε την πηγή χρηματοδότησης του ταμείου και αρκέστηκε να πει ότι δεν θα προέρχεται από το ΛΑΕΚ, αλλά από την ανακατανομή των κοινωνικών πόρων.

Για τη Νάουσα

Παρά το ότι η κυβέρνηση βελτίωσε την τροπολογία για τους ανέργους κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας, η ρύθμιση ψηφίστηκε μόνο από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΝ, με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να την καταψηφίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή