Οι απαγωγές το 2005 ήταν γεγονός, λέει τώρα η Δικαιοσύνη

Οι απαγωγές το 2005 ήταν γεγονός, λέει τώρα η Δικαιοσύνη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν γεγονός και όχι «προβοκάτσια ή φάρσα», όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης. Σε αυτό το κεντρικό συμπέρασμα κατατείνει μετά πολύμηνη έρευνα το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στο οποίο επισημαίνεται, όμως, ότι παραμένουν άγνωστοι οι απαγωγείς, που πρέπει να ήταν «φορείς κρατικών υπηρεσιών» – δεν διευκρινίζεται ελληνικών ή ξένων. Ως εκ τούτου, ασκήθηκε ποινική δίωξη irem για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Οσον αφορά σε ενδεχόμενη δράση πρακτόρων της ΕΥΠ, άλλοι εμφανίζουν ακλόνητο άλλοθι και άλλων ο ρόλος θα διερευνηθεί σε βάθος από την ανάκριση, εκτιμάται στο πόρισμα. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρας είχε ζητήσει με επιστολή του «να μην απομείνει καμιά σκιά στην υπόθεση», ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις χθεσινές εξελίξεις κάνουν λόγο για κόλαφο κατά της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, επικεντρώνοντας τα πυρά στον κ. Βουλγαράκη.

5.500 έλεγχοι

Το επίμαχο διάστημα, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2005, ελέγχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία περίπου 5.500 αλλοδαποί και προσήχθησαν για εξέταση στην Ασφάλεια 1.221.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή