Πραγματογνώμονες για τις υποκλοπές

Πραγματογνώμονες για τις υποκλοπές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή απάντηση στα όσα υποστήριξε προσφάτως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, περί συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, έδωσε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Λινός. «Δεν αποδεχόμαστε τις μομφές και αποκρούουμε ως προσβλητικά τα όσα υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου αποτιμώντας την 11μηνη προκαταρκτική έρευνα που έγινε για τις υποκλοπές», είπε ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε: «Ηταν προσωπική μου επιλογή η έρευνα να γίνει από τον κ. Παπαγγελόπουλο λόγω των δυνατοτήτων του».

Ως προς την πορεία των ερευνών σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο ανακριτής κ. Γ. Ακτύπης που διενεργεί την ανάκριση έχει διορίσει από τις 27 Απριλίου τρεις πραγματογνώμονες. Πρόκειται για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου και έναν καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι θα διερευνήσουν τεχνικά στοιχεία, καθώς και τον ψηφιακό δίσκο που παρέδωσε στις αρχές ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γ. Κορωνιάς, στις 5 Μαρτίου του 2005. Στον ψηφιακό δίσκο καταγράφονται στιγμιότυπα από το παράνομο λογισμικό, ενώ άλλα 135 στιγμιότυπα ερευνώνται. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι οι πραγματογνώμονες θα χρειάζονταν δύο μήνες για την έρευνα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα ζητηθεί παράταση. Στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν εξεταστεί συνολικά μέχρι στιγμής δεκαοκτώ μάρτυρες, παθόντες, οι οποίοι μάλιστα έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά και μέλη της ΑΔΑΕ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου τού στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη. Από την εξέλιξή της θα κριθεί εάν η έρευνα για το σκάνδαλο θα διενεργηθεί από εφέτη-ανακριτή. Δικαστικές πηγές, πάντως, χθες, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο της σύγκλησης ολομέλειας Εφετών επ’ αυτού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή