Ριζική αντίθεση από ΚΚΕ και ΣΥΝ

Ριζική αντίθεση από ΚΚΕ και ΣΥΝ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλήρη άρνηση των κομμάτων της Αριστεράς θα προσκρούσουν οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος που κατέθεσαν κυβέρνηση και μείζων αντιπολίτευση. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ λίγες μόλις ώρες μετά τις τοποθετήσεις των κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου.

«Το ΚΚΕ αρνείται να συναινέσει στην αναθεώρηση που επιδιώκουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, διότι όλες οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν τη γενίκευση της ιδιωτικοποίησης και την κατάργηση κάθε εμποδίου για την εκμετάλλευση των δασών». Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι επιχειρείται «ολοκληρωτική υπονόμευση της μονιμότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα», ότι χρησιμοποιείται προσχηματικά η διαφάνεια για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στην λειτουργία των κομμάτων» και ότι «η δραστική μείωση της προστασίας των δασών γίνεται και μόνον για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφερόντα». Καλεί τους εργαζομένους «να αποδυναμώσουν τα κόμματα που πασχίζουν για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» και υποστηρίζει ότι «το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

«Συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες» χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα του κόμματος κ. Νίκου Χουντή «η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου και η επίθεση στο περιβάλλον είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των επικείμενων συντηρητικών αλλαγών». Αντ’ αυτών ο ΣΥΝ προτείνει να περιληφθούν στο Σύνταγμα ρυμθίσεις που να κατοχυρώνουν μεταξύ άλλων πλήρη απασχόληση, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή