Συζήτηση αρχηγών για όλα τα θέματα

Συζήτηση αρχηγών για όλα τα θέματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση επί παντός επιστητού σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ζήτησε χθες από την πρόεδρο της Βουλής ο κ. Γ. Παπανδρέου. Στην επιστολή του προς την κ. Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στις έννοιες της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαμόρφωση «πελατειακού κράτους» και την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Από το κείμενο της επιστολής διαφαίνεται ότι ο πρόεδρος του Κινήματος επιδιώκει μια ακόμα συζήτηση στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τις καταγγελίες για τα «γαλάζια παιδιά», αλλά, κυρίως, για τις υποκλοπές και τις πρόσφατες δικαστικές εκτιμήσεις για τις απαγωγές Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα. Εκτιμάται, επίσης, ότι θα χρεώσει στην κυβέρνηση εγκατάλειψη της μάχης κατά της διαπλοκής, επαναφέροντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα διαφάνειας στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και των προμηθειών. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη θεματολογία αποτελεί προνομιακό πεδίο για το ΠΑΣΟΚ καθώς στο πεδίο της οικονομίας διαπιστώνεται αδυναμία διατύπωσης πολιτικών θέσεων αφήνοντας την πλήρη πρωτοβουλία στην κυβέρνηση.

Παπανδρέου – Βενιζέλος

Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο με αφορμή τις προτάσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για τη συνταγματική αναθεώρηση και κυρίως εκείνη για την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χθες, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, που εκτιμά ότι κάποιοι εντός του ΠΑΣΟΚ «επενδύουν» στην καλλιέργεια κλίματος επιδείνωσης στις σχέσεις του με τον κ. Γ. Παπανδρέου, παρατήρησε ότι ο τελευταίος «αν κατάλαβε καλά παρουσίασε τη συγκεκριμένη ιδέα για να τροφοδοτήσει τον διάλογο» και έσπευσε να προσθέσει πως «το κοινοβουλευτικό σύστημα στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζει συνταγματικά αλλά κοινωνικά, ιδεολογικά και πολιτικά προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή