Πλήρης κάλυψη από τον Αρειο Πάγο στον κ. Γ. Σανιδά

Πλήρης κάλυψη από τον Αρειο Πάγο στον κ. Γ. Σανιδά

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη κάλυψη παρέσχε χθες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με επίσημη ανακοίνωσή της, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, μετά τις καταγγελίες εναντίον του, από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για καταπάτηση μεγάλης έκτασης στο Πόρτο Γερμενό και, εν συνεχεία, νομιμοποίηση του αυθαιρέτου κτίσματος σε «χρόνο ρεκόρ». Τις επιθέσεις εις βάρος του, ο ίδιος ο κ. Σανιδάς, δεν αποσυνδέει από την έρευνα του παραδικαστικού κυκλώματος που διενεργεί, ούτε από το γεγονός ότι θεωρείται, μεταξύ άλλων, υποψήφιος για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Δημ. Λινού σε περίπου έναν μήνα. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Σανιδάς είπε: «Το γνωρίζουν εκείνοι που έκαναν τις ανώνυμες καταγγελίες· τα σχόλια δικά σας». Επίσης, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί προφορικές «προειδοποιήσεις» πως αν δεν απόσχει από την έρευνα για το παραδικαστικό θα υποστεί συνέπειες.

Ο κ. Λινός τόνισε χθες ότι ο κ. Σανιδάς χαίρει της εκτιμήσεώς του, ενώ απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν είχε κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του εποπτεύοντος της έρευνας στη Δικαιοσύνη, είπε πως κινήθηκε δύο φορές η ποινική διαδικασία, που είναι σοβαρότερη της πειθαρχικής. Σε ό τι αφορά το περιεχόμενο της ερωτήσεως των βουλευτών ο κ. Λινός υπογράμμισε ότι στηρίζεται σε εσφαλμένες προϋποθέσεις. «Ανώνυμες επιστολές κυκλοφορούν εδώ και δύο μήνες από ομάδα “πιστών της κάθαρσης”, όπως αυτοαποκαλούνται», είπε χαρακτηριστικά. «Η κάθαρση είναι επώδυνη και θα υπάρξουν θυσίες», επανέλαβε με νόημα ο κ. Λινός λέγοντας ότι είναι αναμενόμενο «οι ελεγχόμενοι να αντιδρούν· δεν απαντούν με ευχαριστώ». Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας επισημαίνεται ότι «ουδεμία καταπάτηση δημόσιας έκτασης έγινε, καθώς όλες οι εκτάσεις της περιοχής του Δήμου Βιλλίων, στον οποίο ανήκει το Πόρτο Γερμενό, ήταν και είναι ιδιωτικές». Η υπόθεση είχε διερευνηθεί το 2001, μετά σχετικό δημοσίευμα, και η δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο, αφού δεν διαπιστωνόταν η τέλεση ποινικού αδικήματος. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι ο κ. Σανιδάς έχει υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες» εμπροθέσμως για όλα τα έτη και ως εκ τούτου, είναι ανακριβή όσα αναγράφονται σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή