Αναμένουν επιθέσεις κατά ΠΑΣΟΚ

Αναμένουν επιθέσεις κατά ΠΑΣΟΚ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας έχει εισέλθει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται να εκτιμά πως την τρέχουσα περίοδο καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτική των προσεγγίσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη σε εκπομπή του «Αλφα» για την υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για «αήθη και υβριστική επίθεση» συνολικά εναντίον του κόμματος και πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο, και το γνωρίζουμε, ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις, κυρίως κατά του κ. Γ. Παπανδρέου. Και έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δει κανείς ποια οχήματα θα προσφερθούν γι’ αυτόν τον σκοπό».

Πάντως, η χθεσινή παρέμβαση του κ. Ν. Αθανασάκη σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος προανήγγειλε χθες ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ενδεχομένως θα έχει με τον κ. Γ. Παπανδρέου, θα εγείρει ζήτημα για τις επιθέσεις που δέχεται εσχάτως. Τη νέα εστία έντασης στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι αιχμές του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη κατά του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, αλλά και δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γ. Παπανδρέου βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά του Τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε (στα «Νέα») ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «η κομματική συνείδηση δεν μονοπωλείται από ιδεολογήματα του τύπου το «όλον ΠΑΣΟΚ»», στα οποία αναφέρεται ο κ. Βενιζέλος. Επίσης, ο χθεσινός «Ελεύθερος Τύπος» απέδωσε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σε στενό συνεργάτη του κ. Γ. Παπανδρέου την φράση «ο Βενιζέλος δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια επιλογής», με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Γερουλάνο να χρεώνεται τη «διαρροή».

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον κ. Γερουλάνο, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν στραφεί εναντίον του και έκανε δεκτές τις εξηγήσεις τους. Ομως, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος επί της ουσίας στον κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε (στον «Αλφα 98,9»), πως «αν κάποιοι θέλουν να μου στείλουν το μήνυμα ότι πρέπει να κινούμαι με πιο συμβατικούς τρόπους στον δημόσιο βίο, μπορώ να το κάνω», ενώ επανέλαβε την ανάγκη αποσαφήνισης των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το υφιστάμενο κλίμα. Κατ’ ορισμένες πηγές φέρεται αποφασισμένος να θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα με δημόσια παρέμβαση τα κορυφαία στελέχη προ των ευθυνών τους, ζητώντας συντεταγμένη πορεία προς τις εκλογές. Κατ’ άλλους, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αντιληφθεί ότι οι συνεχείς τοποθετήσεις του υπέρ του τερματισμού της εσωστρέφειας είναι αναποτελεσματικές και εάν παρέμβει θα το πράξει με πειθαρχικά μέτρα.

– Στο όραμα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, αλλά και στις «υποχρεώσεις» του επιχειρηματικού κόσμου θα αναφερθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη σημερινή ομιλία του στον ΣΕΒ, ενώ χθες ο κ. Πάγκαλος δεν απέρριψε την προοπτική κυβερνήσεων συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή