Συνέχεια εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό μήνυμα απέστειλε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του «Δύο Λέξεις: Αριστερά-Δεξιά στην εποχή μας» ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ενότητας», αλλά απαντώντας στο ρητορικό ερώτημα εάν έχει πρόβλημα ενός νέου πλήρους προγραμματικού λόγου, παρατήρησε πως «αυτό που πάντα χρειάζεται είναι η ικανότητα συνάρθρωσης, συστηματοποίησης, δηλαδή μετεξέλιξης του αποσπασματικού και υπαινικτικού λόγου σε αρθρωμένο, ενιαίο, συστηματικό λόγο με αρχή, μέση και τέλος».

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βενιζέλου παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακαλαμάνης, υπουργοί της κυβέρνησης και περισσότεροι από 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβανομένων των κ. Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Φλωρίδη και Θ. Πάγκαλου. Επίσης, το «παρών» έδωσαν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, όπως οι κ. κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη και Γ. Παπακωνσταντίνου. Το βιβλίο παρουσίασαν οι κ. Δ. Τσάτσος, Κ. Τσουκαλάς, Ηλ. Νικολακόπουλος και Γ. Βούλγαρης, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση.

Εν τω μεταξύ το νέο κύμα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο πρώην υπουργός κ. Γ. Παπαντωνίου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Γ. Παπαντωνίου παρατήρησε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έλλειψη δημιουργικών θέσεων, αλλά είναι απαραίτητο αυτές να αξιοποιηθούν προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Εάν τούτο συμβεί, τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα εκλείψουν, κατέληξε ο κ. Γ. Παπαντωνίου. Σημειώνεται πως παρά την έμμεση πλην σαφή κριτική προς τον κ. Γ. Παπανδρέου που εμπεριείχαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να τις σχολιάσει σε μια εμφανή προσπάθεια να «πέσουν οι τόνοι» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή