Και ψηφοδέλτιο μουσουλμάνων στον δήμο Ξάνθης

Και ψηφοδέλτιο μουσουλμάνων στον δήμο Ξάνθης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με δικό τους ψηφοδέλτιο κατέρχονται στον Δήμο Ξάνθης οι μουσουλμάνοι, σε μια πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Θράκης κίνηση, η οποία, σύμφωνα με νηφάλιους κύκλους της μειονότητας, «μόνο πόλωση και διχασμό μπορεί να επιφέρει». Η απόφαση ελήφθη προχθές το βράδυ σε συγκέντρωση μειονοτικών παραγόντων και ως πρωτεργάτης φέρεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, κ. Αχμέτ Φαΐκογλου, που διεκδικεί και το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου. Ως γενικό επιχείρημα προβλήθηκε το γεγονός της μη εκπροσώπησης της μειονότητας στον δήμο, καθώς στις προηγούμενες εκλογές μολονότι υποψήφιοί της είχαν επανδρώσει τα μικτά ψηφοδέλτια, δεν εξελέγη κανένας. Πέραν αυτού οι πρωτοστατούντες επικαλέστηκαν την επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου να ορίσει υποψήφια στην υπερνομαρχία την κ. Γκιουλ Καραχασάν, αλλά και την ενέργεια του νυν δημάρχου να προχωρήσει στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρο, που οι μουσουλμάνοι θεωρούν βακούφικη περιοχή.

Η κίνηση ανεξάρτητης καθόδου μουσουλμανικού ψηφοδελτίου στην Ξάνθη συγκεντρώνει, σε κάθε περίπτωση, αυξημένο ενδιαφέρον. Πηγές της, πάντως, δεν θεωρούν απίθανο να πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως απώτερο στόχο την υπό ευνοϊκότερους όρους συμμετοχή στελεχών της στα υποστηριζόμενα από τα κόμματα δημοτικά ψηφοδέλτια. «Αν τελικά πάμε σε αυτόνομες καθόδους θα γυρίσουμε 15 χρόνια πίσω», σχολίαζε στέλεχος της μειονότητας, που διακρίνεται για την ήπια προσέγγιση του όλου θέματος. Εν τω μεταξύ, αναταράξεις προκαλεί στους κόλπους της μειονότητας η υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν. Τέσσερα προβεβλημένα στελέχη της στην Ξάνθη, οι κ. Καμζάν Μουζαφέρ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουχάν, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Καβζά Χαάν, μέλος της περιφερειακής επιτροπής του κόμματος και Κεχαγιά Σαλί, μέλος της γραμματείας της συντονιστικής επιτροπής του Δήμου Μύκης, με κοινή δήλωσή τους διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του βουλευτή κ. Παν. Σγουρίδη ότι έγιναν διαβουλεύσεις και τηρήθηκαν οι καταστατικές διαδικασίες στην επιλογή της κ. Καραχασάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή