Πολιτική γκάφα και παραίτηση γεν. γραμματέα

Πολιτική γκάφα και παραίτηση γεν. γραμματέα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε αργά χθες το βράδυ ο γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτρης Κωστόπουλος, μετά τις ατυχείς δηλώσεις του σχετικά με τη στάση του Κώστα Καραμανλή και της Ν.Δ. στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου κατά την προεκλογική περίοδο του 2000. Ο κ. Κωστόπουλος, σε ομιλία του υποστήριξε, προκαλώντας κατάπληξη στη Ν.Δ., ότι το 1999 «με εντολή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» η Ν.Δ. δεν δημοσιοποίησε στοιχεία εις βάρος διοικητών τραπεζών που «έπαιζαν» με μετοχές!..

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την οργή του Μεγάρου Μαξίμου, απ’ όπου διεμηνύθηκε στον κ. Κωστόπουλο να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις. Ο κ. Κωστόπουλος με τηλεοπτική του συνέντευξη επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι η στάση του κ. Καραμανλή υπαγορεύθηκε από τα εμπόδια που προκάλεσε η κυβέρνηση Σημίτη. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο κ. Καραμανλής είχε πει ότι «όσο δεν έχουμε τεκμηριωμένα αδικήματα δεν μπορούμε να δείχνουμε με το δάκτυλο κάποιον», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η Ν.Δ. είχε για ορισμένους αποδείξεις…

Η νέα ατυχής εμφάνιση του κ. Κωστόπουλου ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι, με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα, ο κ. Τσιτουρίδης να τον καλέσει και να του ζητήσει να υποβάλει την παραίτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή