Ανακοίνωση υποψηφίων εναντίον εσωστρέφειας

Ανακοίνωση υποψηφίων εναντίον εσωστρέφειας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία της επιλογής των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά έχει εισέλθει ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως απάντηση στον τελευταίο κύκλο εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υποψηφιότητα του κ. Π. Φασούλα για τον Δήμο Πειραιά έχει «κλειδώσει», ενώ για τον Δήμο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες ακούγεται μετ’ επιτάσεως το όνομα της κ. Λούκας Κατσέλη και για τη Θεσσαλονίκη αυτό της κ. Χρύσας Αράπογλου, καθώς κρούσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε εξωπολιτικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων σε δύο γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ και τον καλλιτεχνικό χώρο αντιστοίχως στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, δεν ευδοκίμησαν. Σημειώνεται ότι οι επαφές για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Λούκας Κατσέλη στον Δήμο της Αθήνας είχαν επίσης προσωρινά «παγώσει», αλλά το τελευταίο διάστημα αναθερμάνθηκαν.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένο να διατηρήσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών του κ. Γ. Βουλγαράκη για την υπόθεση των Πακιστανών, αλλά και τον «έλεγχο» λειτουργών της Δικαιοσύνης για επιμέρους χειρισμούς της. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συνήλθαν απόντος του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Μ. Παπαϊωάννου εκτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γ. Κοραντής ψευδομαρτύρησε στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, ενώ πρόσθεσε πως οι χειρισμοί αφορούν και τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, οπότε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ίσως σκόπιμο να ζητεί συνεχώς την παραίτηση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ομως, λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης ήγειρε εκ νέου ζήτημα αποπομπής του κ. Γ. Βουλγαράκη, σημειώνοντας πως «κάθε μέρα που περνά και παραμένει στην κυβέρνηση, οι ευθύνες του πρωθυπουργού γίνονται ακόμη μεγαλύτερες».

Η κ. Διαμαντοπούλου

Χθες παρουσιάστηκε και το βιβλίο της κ. Αννας Διαμαντοπούλου «Εξυπνη Ελλάδα», παρουσία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και περισσότερων από εξήντα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Κατά την παρουσίαση η κ. Διαμαντοπούλου αναγνώρισε πως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «σε μια φάση δημιουργικού βρασμού» που ενίοτε προκαλεί «εγκαύματα», ενώ εμφανίστηκε να συμμερίζεται τον προβληματισμό άλλων κορυφαίων στελεχών, καθώς υπογράμμισε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι η σύνθεση και η σύνθεση απαιτεί δημιουργία, απαιτεί ηγεσία και απαιτεί ένα τελικό διά ταύτα». Από την πλευρά του, ο εκ των παρουσιαστών του βιβλίου, κ. M. Ανδρουλάκης, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε όλοι μια δόση δημιουργικής θηλυκότητας, έστω κι εάν είμαστε πιο άντρες από τους άντρες, ξέρω ‘γω Πάγκαλος, Βενιζέλος, Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης».

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε εκδήλωση για τον νέο εκλογικό νόμο ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρ. Λοβέρδος εκτίμησε πως προκειμένου να διασφαλίζει το πρώτο κόμμα έστω και οριακή αυτοδυναμία θα πρέπει να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 42%. Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να προστεθεί τώρα, με τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Συντάγματος, η πεντασταυρία στη Β΄ Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή