H Κύπρος θα αξιοποιήσει στο έπακρον το πόρισμα

H Κύπρος θα αξιοποιήσει στο έπακρον το πόρισμα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι το πόρισμα της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων θα αξιοποιηθεί στο έπακρον για την απόδοση ευθυνών έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ κύριος μάρτυρας στην ποινική διαδικασία που αναμένεται να ακολουθήσει πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ακριβός Τσολάκης. Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δηλώνει ικανοποιημένη από το πόρισμα, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας (14 Αυγούστου 2005) είπαν ότι δικαιώνεται η εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ελληνική επιτροπή και διατυπώνουν τον σεβασμό τους στο περιεχόμενο του πορίσματος. «Το πόρισμα δεν αφήνει πέτρα ασήκωτη», λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι συγγενείς.

Από την πλευρά του το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ η αεροπορική εταιρεία Helios, η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Ajet καλωσορίζει σε σχετική ανακοίνωσή της το πόρισμα, τονίζοντας ότι συνεργάστηκε για την έκδοσή του, το εμπιστεύεται και επιφυλάσσεται να αποστείλει στον κ. Τσολάκη τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της εντός των επόμενων 60 ημερών.

Καταγγελίες

Στο μεταξύ, σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της Helios (AJET) κατέθεσαν χθες οι συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς αερομεταφορών, υποστηρίζοντας ότι ακολουθήθηκαν παράτυπες διαδικασίες, καθώς και ότι η εταιρεία δεν διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Χάρης Θράσσου ανέφερε ότι το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας τον ενημέρωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και οι συστάσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή