Μηνύσεις από τρεις Πακιστανούς

Μηνύσεις από τρεις Πακιστανούς

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση, στην οποία καταγράφονται σοβαρές καταγγελίες και χαρακτηρισμοί, σε βάρος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη κατέθεσαν χθες διά των συνηγόρων τους κ. Φραγκίσκου Ραγκούση και Γιώργου Γκουντούνα τρεις εκ των Πακιστανών που, όπως επιβεβαιώνεται και από το εισαγγελικό πόρισμα του κ. Νικ. Δεγαΐτη, απήχθησαν και ανεκρίθησαν παρανόμως το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα μας.

Πρόκειται για τους Chodwry Gul Nawaz Ahmed, Mohammad Munir και Raja Rafaqat Mehmood, οι οποίοι στρέφονται κατά του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και ζητούν την ποινική του δίωξη για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας στις απαγωγές, της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης. Στη μήνυσή τους υποστηρίζουν ότι «ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, υποτιμώντας τη λογική της κοινής γνώμης, έσπευσε να συνδράμει και να παράσχει απόλυτη κάλυψη και συγκάλυψη σε πρόσωπα και υπηρεσίες αναμεμειγμένες με την υπόθεση των απαγωγών». Οι ίδιοι υπενθυμίζουν τους χαρακτηρισμούς και τις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη στη Βουλή επί του θέματος, κάνοντας λόγο για «γκανγκστερισμούς» και «καουμποϊλίκια» και σημειώνουν: «Ο αρμόδιος υπουργός γνώριζε όσα συνέβαιναν, συναινούσε και συγκατετίθετο, προσφέροντας την πλήρη στήριξή του, καθώς και την προτροπή του, σε όλες τις παρακρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2005, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη τη χώρα μας στον διεθνή Τύπο με αιωρούμενες υπόνοιες για δημοκρατικό έλλειμμα».

Στη μήνυση πιθανολογείται ότι η στάση που τήρησε ο κ. Βουλγαράκης οφείλεται «σε διεθνείς και ξένες πιέσεις», ωστόσο «δεν απαλλάσσεται και δεν αποτελεί άλλοθι, αφού τελικά μια χώρα δημοκρατικά συντεταγμένη, όπως η Ελλάδα, εμφανίζεται να διασύρεται διεθνώς και να παρουσιάζεται ως κράτος-πιόνι ξένων συμφερόντων ανήμπορο να προασπίσει την εθνική του κυριαρχία». Επιπλέον, στη μήνυση καταγράφεται η πεποίθηση ότι «οι ανωτέρω ενέργειες ήταν γνωστές στον πρωθυπουργό».

Απερρίφθη η πρόταση του ΣΥΝ για εξεταστική επιτροπή

Απέρριψε χθες η κυβέρνηση την πρόταση του ΣΥΝ περί σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών, παραπέμποντας στη δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εν τω μεταξύ, η απόφαση της κυβέρνησης να απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας και όχι ο πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης στην επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΝ που συζητείται σήμερα, προκάλεσε χθες την αντίδραση του κ. Αλ. Αλαβάνου.

«Δεν υπάρχει θέμα Βουλγαράκη για την κυβέρνηση και ισχύουν όσα έχω πει», δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα του ΣΥΝ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τόνισε ότι «παγία θέση της κυβέρνησης είναι ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση, να μην προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής». Ως προς την επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλαβάνου, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως το θέμα έχει ρυθμιστεί «διά της κοινοβουλευτικής οδού».

Σημειώνεται ότι ο κ. Αλαβάνος διαμαρτυρήθηκε εντόνως όταν πληροφορήθηκε ότι αντί του κ. Καραμανλή, στην ερώτηση θα απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό για «φυγομαχία». «Ο πρωθυπουργός έχει ένα πρόγραμμα, με διάφορες δραστηριότητες, είναι συχνά στη Βουλή και έχει λάβει θέση σε πάρα πολλά επίκαιρα ζητήματα», απάντησε ο κ. Αντώναρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή