ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγκάθι» ΠΑΣΟΚ τώρα η Καραχασάν

Σε «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ εξελίσσονται οι δημόσιες τοποθετήσεις της υποψήφιας για την υπερνομαρχία Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης κ. Γκιουλ Καραχασάν για θέματα της μειονότητας, καθώς προχθές τάχθηκε, με συνέντευξη στην εφημερίδα της Ξάνθης «Εμπρός», υπέρ της εκλογής των μουφτήδων.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η κ. Καραχασάν επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, χωρίς όμως να αναιρέσει την ουσία της θέσης που διατύπωσε. «Εχω δηλώσει ότι σέβομαι τους νόμους του κράτους, αλλά θεωρώ ότι το δικαίωμα του διαλόγου και του προβληματισμού για θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι αυτονόητο». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασάκης υποστήριξε πως γίνεται «αποσπασματική χρησιμοποίηση δηλώσεών της» από την κυβέρνηση προκειμένου «να ξεφύγει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει». Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε πως υπάρχει νομοθεσία για την επιλογή των μουφτήδων, «η οποία είναι σεβαστή».

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αξιοποιήσει ως απόδειξη ότι οι καταγγελίες της Ν.Δ. περί σκανδάλου στο Χρηματιστήριο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Κ. Σημίτη ήταν έωλες τον προχθεσινό εξαναγκασμό σε παραίτηση του γ.γ. Απασχόλησης κ. Δ. Κωστόπουλου.

Σε σχετικές επισημάνσεις προέβησαν χθες πολλά προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη να «προκαλεί» μάλιστα την κυβέρνηση να προχωρήσει στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση. «Γιατί τώρα που έχουν την πλειοψηφία δεν φέρνουν αυτές τις προτάσεις στη Βουλή; Αλλιώς θα πρέπει να αποδεχθούν ότι αυτές εντάσσονταν στον «παλμό» της αντικυβερνητικής τους εκστρατείας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Απ. Κακλαμάνης. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης χαρακτήρισε «συκοφαντικό παραλήρημα» την ομιλία του κ. Κωστόπουλου, ενώ πρόσθεσε πως «η ευθύνη και για την περίοδο της αντιπολίτευσης και για τη σημερινή περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. ανήκει στον κ. Κ. Καραμανλή».

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες στη Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου σύσκεψη εν όψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την Παιδεία, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.