ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΝ APEIO ΠΑΓΟ

Συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης για τη ΔΕΚΑ Α.Ε.

Συζητήθηκε χθες ενώπιον του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της ΔΕΚΑ Α.Ε. Ο αρμόδιος εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, κ. Φώτιος Μακρής, στην εισήγησή του είχε ζητήσει να αναιρεθεί ως εσφαλμένη η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δίκασε και επί της ουσίας αθώωσε τα μέλη του πρώην Δ.Σ. της ΔΕΚΑ. Βασικός άξονας της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου ήταν ότι η κακουργηματική κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, με την οποία βαρύνονταν ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ Ιω. Κουσουλάκος και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. Γ. Νώτης, Α. Σάγος, Μ. Παπαδονικολάκη, Γ. Καλλίας και Π. Μαρκόπουλος, δεν ευσταθεί καθώς η εταιρεία είναι ανεξάρτητη ανώνυμη και με νομική αυτοτέλεια. Ωστόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη μακροσκελή εισήγησή του ανέπτυξε σειρά νομικών επιχειρημάτων τα οποία στηρίζουν την άποψη ότι η ΔΕΚΑ ταυτίζεται και εξαρτάται από το Δημόσιο. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρόεδρος και τα μέλη του πρώην Δ.Σ. της ΔΕΚΑ φέρονται ότι το χρονικό διάστημα από τις 9 Μαρτίου του 2000 μέχρι τις 10 Απριλίου του 2000 (σ.σ. κατά την προεκλογική περίοδο) προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών συγκεκριμένων κρατικών επιχειρήσεων, όπως του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, δημιουργώντας τεχνητή ρευστότητα.

ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Ανθρωπιστική βοήθεια

Πρωτοβουλία προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό σχεδιάζει να αναλάβει άμεσα η Αθήνα, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί ο πληθυσμός από τα δεινά που επιφέρουν συσσωρευμένα προβλήματα και αδιέξοδες πολιτικές επιλογές. Παράλληλα η χώρα μας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας με Ευρωπαίους εταίρους της, προκειμένου να βρεθούν τρόποι ώστε οι όποιες κυρώσεις προς τη Χαμάς να μην έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή της παλαιστινιακής κοινωνίας. H γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, και φυσικά το πρόβλημα των Παλαιστινίων, συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε στο Στρασβούργο, κατόπιν αιτήματός του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας κ. Γ. Στερ με την Ελληνίδα ομόλογό του κ. Ντόρα Μπακογιάννη. H υπουργός, στο περιθώριο των εργασιών της 116ης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους της από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – FΥRΟΜ

Πρόταση Παπαθεμελή

Τον σχηματισμό συνομοσπονδίας μεταξύ της Ελλάδας και της FYROM προτείνει ο ανεξάρτητος, συνεργαζόμενος με τη Νέα Δημοκρατία, βουλευτής Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής, με άρθρο του στο νέο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού «Νέα Πολιτική». H πρόταση του κ. Παπαθεμελή προϋποθέτει ότι τα δύο μέλη θα μπορούσαν να προχωρήσουν να συζητούν σε ισότιμη βάση, με αμοιβαίο σεβασμό στις ευαισθησίες και ιδαιτερότητες και των δύο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεμελή, υιοθέτηση της πρότασης συνεπάγεται άμεση ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επεκτατικών διαθέσεων των Τιράνων με σκοπό τη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση για την ανεργία

Σε αντιπαράθεση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας εξελίχθηκε η χθεσινή επερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον ΟΑΕΔ. Για έλλειψη σχεδίου, προγραφές υπαλλήλων που δεν ήταν κομματικά αρεστοί και υποβάθμιση της κατάρτισης έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας Stage για την τακτοποίηση ημετέρων. Σφοδρή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτου. Αναφέρθηκε στα «πέτρινα χρόνια που έζησαν οι άνεργοι επί ΠΑΣΟΚ» και κατηγόρησε με τη σειρά του την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μετέτρεψε σε τσιφλίκι της τον ΟΑΕΔ. Ο κ. Γιακουμάτος επανέλαβε τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των καταγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων μειώθηκε από 562.289 άτομα τον Μάρτιο του 2004 σε 459.808 τον Απρίλιο του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή