Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολιτική διελκυστίνδα των δύο κομμάτων εξουσίας εγκλωβίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη, εξαιτίας και των φαινομένων διαφθοράς που αποκαλύπτονται εις βάρος δικαστικών λειτουργών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκαν μετωπικά χθες, στο πλαίσιο επερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανταλλάσσοντας κατηγορίες για προσπάθεια ελέγχου της ανεξάρτητης, όπως ομνύουν, Δικαιοσύνης. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συζήτηση έφθασε στην κάθαρση της Δικαιοσύνης και στα ζητήματα του Χρηματιστηρίου, των υποκλοπών αλλά και των απαγωγών Πακιστανών μεταναστών στη χώρα.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη συνέδεσαν αμέσως με τις κομματικές επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Θ. Πάγκαλος σχολίασε ότι η διαχείριση θεμάτων όπως οι υποκλοπές και οι απαγωγές Πακιστανών αποδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για να κρατηθεί στην εξουσία». Πιο οξύς υπήρξε ο κ. Μ. Παπαϊωάννου που χαρακτήρισε «επίορκο» τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου. «Η τακτική σας θυμίζει τις παρεμβάσεις Κόλλια στην ανάκριση του Σαρτζετάκη για τη δολοφονία Λαμπράκη» κλιμάκωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

«Υποκριτική επίθεση»

Οι δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Αν. Παπαληγούρα αλλά και του κοιν. εκπροσώπου της Ν.Δ. Β. Μαγγίνα που έκαναν λόγο για επίθεση του ΠΑΣΟΚ στους θεσμούς. «Εξαπολύσατε μία λυσσώδη και υποκριτική επίθεση εναντίον όλων των φορέων της δικαστικής εξουσίας» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «το μόνο που καταφέρνετε τελικά είναι να τραυματίζετε τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης με τις ανεύθυνες κατηγορίες σας». Ο κ. Παπαληγούρας υπεραμύνθηκε όλων των κινήσεων του ιδίου αλλά και των δικαστικών λειτουργών στα θέματα αιχμής, ενώ κάλυψε και τον επιφορτισμένο με τη διερεύνηση του παραδικαστικού κυκλώματος αντεισαγγελέα Γ. Σανιδά. Πάντως, ο υπ. Δικαιοσύνης αναγνώρισε ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων έχουν καταστεί αυστηρότερες «ως μία πρόσκαιρη παρενέργεια της κάθαρσης».

Για το ζήτημα των Πακιστανών και τις υποκλοπές, ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι «υπουργείο Δικαιοσύνης και δικαστικές αρχές χειρίσθηκαν τα θέματα με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στον Νόμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή