Πέφτουν οι τόνοι για Καραχασάν

Πέφτουν οι τόνοι για Καραχασάν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επίκληση του εθνικού συμφέροντος και τα δύο μεγάλα κόμματα επιχείρησαν χθες -και ευλόγως- να απαντήσουν από κοινού στις πολύπλευρες επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα η υποψήφια υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Γκιουλ Καραχασάν και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιλχάν από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια – και όχι μόνον. Τόσο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκαν ταυτόσημα επιχειρήματα, υποβαθμίζοντας τη σημασία που προσδόθηκε στη συμμετοχή της κ. Καραχασάν και του κ. Ιλχάν στην «Τουρκική Ενωση Θράκης», αλλά και σε δηλώσεις που τους αποδίδονται και δήθεν αμφισβητούν τους ελληνικούς νόμους.

«Κάθε βουλευτής εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις με την προϋπόθεση ότι σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, τις διεθνείς συνθήκες και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου», είπε ο κ. Ευ. Αντώναρος, ενώ και ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος χαρακτήρισε υπερβολικό τον θόρυβο που έχει προκληθεί.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι o κ. Αντώναρος, παρότι προκλήθηκε για την περίπτωση Καραχασάν, περιορίστηκε στο σχόλιο ότι «κάθε Ελληνας πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι», ενώ ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί αιχμή έναντι της κυβερνήσεως, αν και μόλις προχθές υπενθυμίζεται πως ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε υποστηρίξει ότι «πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται η κ. Καραχασάν κρύβονται σκληρές συντηρητικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα».

Η χθεσινή αλλαγή στάσης τόσο της κυβέρνησης, όσο κυρίως του ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι υπαγορεύθηκε από την επιλογή κάποιων κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων όχι μόνον να αμφισβητήσουν την «ελληνικότητα» της κ. Καραχασάν, αλλά να επεκτείνουν το «ρεπορτάζ» τους αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Alpha οι κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλος και Γ. Τράγκας βρέθηκαν αίφνης να ερίζουν για το αν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι θα ανεδείκνυαν ποτέ τα εγκλήματα της γείτονος έναντι των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, με τους προσκεκλημένους κ. Ανδρ. Λοβέρδο και Λευτ. Ζαγορίτη να προσπαθούν να… τους συνετίσουν, επικαλούμενοι τη σοβαρότητα με την οποία, όχι μόνον οι πολιτικοί, αλλά και οι δημοσιογράφοι θα όφειλαν να αντιμετωπίζουν τόσο ευαίσθητα θέματα και μάλιστα δημοσίως…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή