ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣτΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

«Πράσινο φως» σε προσφυγές για ένταξη στο σχέδιο πόλεως

Ανοίγει το Συμβούλιο της Επικρατείας τον δρόμο για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη πολλών οικοδομικών συνεταιρισμών, οι εκτάσεις των οποίων, αν και έχουν εγκριθεί από το 1987 ως κατάλληλες για οικιστική ανάπτυξη, παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς δεν έχει προχωρήσει από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ η ένταξή τους στο σχέδιο πόλεως. Το ανώτατο δικαστήριο αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο, οι συνεταιρισμοί να διεκδικούν από το Δημόσιο υψηλές αποζημιώσεις, εφόσον το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για να ενταχθούν οι εκτάσεις στο σχέδιο πόλεως. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο οικοδομικός παραθεριστικός συνεταιρισμός αξιωματικών της Αστυνομίας, που διεκδικεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ αποζημίωση ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, καθώς αν και έχει πιστοποιηθεί η οικιστική καταλληλότητα από το 1994, έκτασής του στην Αγ. Τριάδα Γραμματικού, ουδέποτε εντάχθηκε η περιοχή στο πολεοδομικό ρυθμιστικό σχέδιο.

ΑΠΟ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ»

Βόμβα κατά στρατολογικού γραφείου

Η οργάνωση «Επαναστατικές Ταξιαρχίες» ανέλαβε, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό, την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, στην καντίνα των στρατολογικών γραφείων στην οδό Πέτρου Ράλλη 2, στου Ρουφ, αργά το βράδυ της Κυριακής. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στην καντίνα, ενώ ο φρουρός, το φυλάκιο του οποίου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, δεν αντελήφθη τους αγνώστους που έβαλαν τα γκαζάκια. Πρόκειται για την τρίτη εμπρηστική επίθεση που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη οργάνωση. Στις 30 Απριλίου είχε τοποθετηθεί ανάλογος μηχανισμός σε βανάκι του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ευχές για εξομάλυνση σχέσεων

Την ευχή να εξελιχθούν ομαλά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση των οφφικιαλίων του Πατριαρχείου. «Ευχόμεθα τα ελληνοτουρκικά να εξελιχθούν θετικώς, να προχωρήσουν κατά τρόπον, ο οποίος θα επιτρέψει την εν ου μακρόν χρόνον πραγματοποίησιν της προβλεπομένης επισήμου επισκέψεως του εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή εις την Τουρκίαν», είπε ο κ. Βαρθολομαίος σε ομιλία του, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη, και πρόσθεσε: «Επίσκεψις, η οποία θα συμβάλει ουσιαστικώς και εμπραγμάτως εις την βελτίωσιν του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών και, κατά συνέπειαν και κατ’ επέκτασιν, και εις την θέσιν της Μητρός Εκκλησίας εδώ και της Ομογένειας, η οποία πολλά υπέστη, πολλήν αιμορραγίαν έπαθε τα τελευταία χρόνια».

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ.

Ψηφίζουν οι γιατροί Αττικής

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί και ώς τις 16.30 οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής προκειμένου να αναδείξουν νέο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί -ειδικευμένοι, ειδικευόμενοι, επικουρικοί και αλλοδαποί υπότροφοι- πλην των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών γιατρών. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές (2003), πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΗΚΝΙ (παράταξη που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ.) με 1.301 ψήφους και πέντε έδρες στο Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ. Το ΠΑΣΚΓ (ΠΑΣΟΚ) είχε λάβει 777 ψήφους και τρεις έδρες, από δύο έδρες έλαβαν οι ΑΡΣΙ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ΔΗΠΑΚ (KKE) και ΑΕΓ (ΣΥΝ) και μία έδρα η AEK («Νέοι Γιατροί»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή