Προειδοποίηση Καραμανλή προς Αγκυρα

Προειδοποίηση Καραμανλή προς Αγκυρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιχείρησε χθες να θέσει την Αγκυρα προ των ευθυνών της στον απόηχο του τραγικού συμβάντος στο Αιγαίο, καθώς υπογράμμισε, απευθύνοντας προειδοποίηση, ότι «τα πάντα συνυπολογίζονται και συνεκτιμώνται στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Από το Παρίσι, όπου προήδρευσε στη σύνοδο του ΟΟΣΑ, ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι η Αγκυρα θα πρέπει να επιδείξει πλήρη σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας. Και τόνισε πως η αναφορά του ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα αξιολογείται συνεχώς εν όψει του προσεχούς Οκτωβρίου (οπότε και θα εξεταστεί η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.), συμπεριλαμβάνει και την πρακτική των συνεχών παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.

Ανάλογο μήνυμα – προειδοποίηση προς την Τουρκία απέστειλε χθες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισήμανε, σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση, πως «απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως οι αδιευκρίνιστες προχθεσινές πτήσεις θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή». Η οξεία αντίδραση της ελληνικής ηγεσίας προσλαμβάνει βαρύνουσα σημασία, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την ίδια ώρα την Αθήνα και την Αγκυρα «να συνεργαστούν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή