Συνεργαστείτε, λένε οι ΗΠΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σιν ΜακΚόρμακ προέβη στις εξής δηλώσεις για το επεισόδιο στο Αιγαίο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η αντίδρασή σας για το επεισόδιο στο Αιγαίο σήμερα το πρωί; Πώς σχολιάζετε το ότι τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονταν για μια ακόμη φορά στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των κανόνων της ICAO; Ως στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας θα πείτε στους συμμάχους σας να δρουν υπεύθυνα;

ΜΑΚΚΟΡΜΑΚ: Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Φαίνεται ότι επρόκειτο για τραγικό ατύχημα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας βρίσκονται στις οικογένειες των εμπλεκομένων. Νομίζω ότι η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται σε επαφή για το θέμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Θέτει την ίδια ερώτηση με άλλο τρόπο)

ΜΑΚΚΟΡΜΑΚ: Δεν πρόκειται να καταλήξω σε γρήγορα συμπεράσματα ως προς το αν ένα αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο άλλης χώρας. Αυτό πρέπει να εξακριβωθεί, δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Το Αιγαίο είναι μικρή περιοχή, γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο θέμα. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε θα ήταν να συνεργαστούν οι δύο χώρες για να μειωθούν οι εντάσεις, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα. Τέτοια ατυχήματα είναι τρομερά, κανείς δεν θέλει να τα βλέπει. Προτρέπουμε τα δύο κράτη να συνεργαστούν για να μην επαναληφθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τηλεφώνησε κανείς από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

ΚΕΪΣΙ (βοηθός): Ξέρω ότι υπήρξαν επαφές από τις πρεσβείες μας, δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή