ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H TOYPKIA EXEI ΑΝΑΓΚΗ THN ΕΘΝΙΚΗ ENOTHTA»

O Ερντογάν αποκλείει πρόωρες εκλογές

Απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ο κ. Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις νέες επιθέσεις που δέχθηκε από Τούρκους βουλευτές, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του, μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμου δικαστή από νεαρό δικηγόρο την περασμένη εβδομάδα. «Οσοι ελπίζουν ότι το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης θα ζητήσει πρόωρες εκλογές, απατώνται οικτρά», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης του κόσμου, καθώς η πρόβλεψη του Συντάγματος για τη διενέργεια εκλογών είναι σαφής».

Σχολιάζοντας ωστόσο τη δολοφονική επίθεση της 17ης Μαΐου, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι την ευθύνη της δολοφονίας φέρει η σκιώδης ακροδεξιά οργάνωση, η οποία είχε στόχο να πλήξει τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ενότητα της χώρας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, τέλος, υποσχέθηκε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει ανάγκη την εθνική ενότητα και όχι τις εντάσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ TOY ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ

Συνάντηση Παπαδόπουλου – Ταλάτ

Την πρότασή του για συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του επικεφαλής του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τον Ιούνιο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην περιοδική έκθεσή του για το Κυπριακό προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE ο γ.γ. του Οργανισμού, κ. K. Ανάν. Μέσω της εκθέσεως αυτής, ο κ. Ανάν απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τις δύο πλευρές να ξαναρχίσουν επαφές με στόχο τη συνολική λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη τα λόγια να γίνουν πράξεις. Οπως μεταδίδεται από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ανάν υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει «χειροπιαστές αποδείξεις» για την πρόοδο επί των θέσεων που παρουσιάζονται, παρά την εκπεφρασμένη βούληση για την έναρξη διαλόγου.

ΑΠΟ TON ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

Ερώτηση σε Μπακογιάννη

Ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης μετά το προχθεσινό περιστατικό στο Αιγαίο, κατέθεσε χθες ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδος. Συγκεκριμένα, ερωτάται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εάν προχώρησε σε διάβημα προς τον ICAO σχετικά με την τακτική της Τουρκίας να παραβιάζει το FIR Αθηνών και εάν υπήρξε ενημέρωση της Ε.Ε. ή του ΝΑΤΟ σχετικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, που όπως σημειώνει, «απάδει με τους κανόνες καλής γειτονίας και προσιδιάζει σε κράτος-ταραξία».

ΑΠΟ THN INTEPAMEPIKAN ΓΙΑ TA ΕΓΓΡΑΦΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ

Στο ΣτΕ προσέφυγε η ασφαλιστική εταιρεία Ιντεραμέρικαν, με αίτημα να ακυρωθεί το πρόστιμο των 10.000 ευρώ, που της επιβλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων στον Πειραιά έγγραφα με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων πελατών της (ιατρικές βεβαιώσεις, εκκαθαριστικά σημειώματα, φωτοτυπίες ταυτοτήτων κ.ά.). Στην προσφυγή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών, δεν προέρχονταν από τα δικά της αρχεία, αλλά από τα γραφεία 35 ασφαλιστικών συμβούλων.

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ KAI ΜΕΛΕΤΩΝ

Ενστάσεις από το ΤΕΕ

Σημαντικές ενστάσεις για τις τροποποιήσεις σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης έργων και μελετών, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο, εξέφρασε χθες στη Βουλή το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το ΤΕΕ κατηγόρησε ευθέως το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, ότι επιχειρούν να «χαλαρώσουν» τον νόμο περί δημοσίων συμβάσεων και ανάθεσης μελετών υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων. Ταυτόχρονα ζήτησε να επαναδιατυπωθεί η διάταξη για την εξέλιξη των εργοληπτικών επιχειρήσεων στο μητρώο τους (ΜΕΕΠ), ενώ θεωρεί ότι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων για τις επί έλαττον δαπάνες θα δημιουργήσει προβλήματα στα μικρά περιφερειακά έργα. Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμ. Ξανθόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης μέρους των προτάσεων του TEE.

KEIMENO 19 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ

Απάθεια στις τουρκικές διεκδικήσεις

«Απάθεια των ολιγαρχιών που βρίσκονται εντός των πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων, η οποία έχει υπερβεί κάθε όριο» καταλογίζουν στο πολιτικό σύστημα 19 βετεράνοι βουλευτές, με μόνον ενεργό τον κ. Στ. Παπαθεμελή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζεται ότι μένουν αναπάντητες οι επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη, αλλά και οι προκλήσεις των Σκοπίων, δίχως η επίσημη Πολιτεία να λαμβάνει θέση περιφρουρώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Αφού η ελπίδα για υπεύθυνους πολιτικούς μειώνεται, η τελευταία ισχυρή ελπίδα είναι ο πολίτης», σημειώνεται χαρακτηριστικά και καλούνται «οι Ελληνες πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του λαού και της πατρίδας και να αγωνιστούν για την εθνική ακεραιότητα και υπερηφάνεια». Το κείμενο, που ομοιάζει με διακήρυξη πολιτικού φορέα, συνυπογράφουν εκτός του ανεξάρτητου βουλευτή και οι πρώην βουλευτές Γ. Ασημακόπουλος, Β. Αράπη, Κ. Ασλάνης, Λ. Βερυβάκης, Στ. Γιώτας, Αλ. Δαμιανίδης, Γ. Καρατάσος, Π. Κρητικός, Αν. Κρικέλης, Ελ. Κωνσταντινίδης, Γ. Μαγκάκης, Κ. Μπαντουβάς, Στ. Παναγούλης, Γ. Πρασιανάκης, Κ. Ταταρίδης, Π. Φωτιάδης, Θ. Χούτας και Δ. Γαϊτανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή