BBC: Κίνδυνος για τον τουρισμό

BBC: Κίνδυνος για τον τουρισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους κινδύνους για την πολιτική αεροπορία στο Αιγαίο λόγω των συνεχών αερομαχιών επέλεξε να προβάλει χθες το βρετανικό BBC, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Η αερομαχία κίνδυνος για τον τουρισμό στο Αιγαίο». Το άρθρο αναφέρει ότι Ελληνες πιλότοι προτρέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις.

Παραθέτει επίσης δήλωση του πιλότου και μέλους της επιτροπής ερευνών ατυχημάτων Δημήτρη Παπαδημητρίου ότι «είναι ζήτημα χρόνου να γίνει σύγκρουση πολεμικού και πολιτικού αεροσκάφους».

Η βρετανική Guardian σε άρθρο με τίτλο «Σύγκρουση στον αέρα διακινδυνεύει νέα ελληνοτουρκική κρίση» μεταφέρει τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι «φοβούμαστε πως τα όσα συνέβησαν σήμερα θα οδηγήσουν σε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα επεισόδια».

Η γαλλική Le Monde σημειώνει ότι το επεισόδιο «σχετίζεται με την οριοθέτηση των εναέριων χώρων των δύο χωρών, που επιρρίπτουν η μία την ευθύνη στην άλλη». Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει την ελληνική ανακοίνωση, ότι τα τουρκικά αεροσκάφη «εισήλθαν στον χώρο ευθύνης του FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλουν σχέδια πτήσης» αλλά και την τουρκική ανακοίνωση ότι «το ΝΑΤΟ είχε ενημερωθεί».

Οι περισσότερες ξένες εφημερίδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιταλική La Repubbica, τόνισαν το γεγονός της συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών. «Το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών έδειξε μια νέα φάση ωριμότητας στις σχέσεις μεταξύ των δύο αντιπάλων», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή