«Καθυστερημένη η αντίδρασή μας»

«Καθυστερημένη η αντίδρασή μας»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, για τους χειρισμούς της στο προχθεσινό τραγικό επεισόδιο στο Αιγαίο, προτίθεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου κατά την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα Παιδείας.

Η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε δύο άξονες: Πρώτον, στην «απουσία» των αρμόδιων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας το πρώτο εικοσιτετράωρο της κρίσης, καθώς οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγ. Μεϊμαράκης επέλεξαν να μην προβούν σε δηλώσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το συμβάν. Και, δεύτερον, στην καθυστέρηση με την οποία κινητοποιήθηκε στα διεθνή φόρα η ελληνική κυβέρνηση. Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, οι ελληνικές παρεμβάσεις στο NATO, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ICAO εκδηλώθηκαν με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος η Αθήνα να έχει ήδη χάσει τις «εντυπώσεις».

Πρόγευση της στάσης που θα τηρήσει τις επόμενες ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσαν χθες με δηλώσεις τους ο ίδιος, αλλά και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Παπουτσής. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στα εγκαίνια κομματικών γραφείων στο Ιλιον, έκανε λόγο για «γύμνια της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή για έλλειψη «στρατηγικής και σχεδίου».

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «η αδράνεια και η υποχωρητικότητα ευνοούν την τουρκική επιθετικότητα και γι’ αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς, την E.E. και το NATO και να καταγγείλει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία οξύνει την ένταση στην περιοχή.

Ανασύνθεση Συντονιστικού

Εν τω μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με τους κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Χρ. Παπουτσή και Θ. Πάγκαλο είχε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στις συναντήσεις ετέθη και το ζήτημα ενδεχόμενης ανασύνθεσης των κορυφαίων οργάνων του ΠΑΣΟΚ καθώς, ούτως ή άλλως, παραμένει κενή η θέση του κ. Γ. Φλωρίδη στο Συντονιστικό της Βουλής.

Παραίτηση Παμπούκη

Σημειώνεται, τέλος, ότι την παραίτησή του από το Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ φέρεται να υπέβαλε ο κ. X. Παμπούκης εκ των στενότερων στο παρελθόν συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. X. Παμπούκη το τελευταίο διάστημα δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, εξ αιτίας των διαφορετικών τους εκτιμήσεων για την πορεία και τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή