ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΕΝΑΚΗ: ENA ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ BHMA

H Ν.Δ. κατέθεσε εισηγητική έκθεση για την αναθεώρηση

Τις επίσημες διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος εγκαινίασε χθες η κυβέρνηση, καταθέτοντας στην πρόεδρο της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη την εισηγητική της έκθεση, που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και τους 162 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Β. Μαγγίνας ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πρότασης: «Σύγχρονη παιδεία, ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη, κράτος δικαίου, ισχυροποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφάνεια». Μιλώντας στην ολομέλεια, μάλιστα, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε κόμματα και φορείς «με σκοπό να επιτευχθεί μια συνταγματική αναθεώρηση, η οποία όχι μόνο θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ανεδύθησαν μετά την τελευταία, αλλά να ζήσει για πολλά χρόνια και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών». Απομένει τώρα η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Βουλής επί των προτάσεων που κατέθεσε η Ν.Δ. (και ενδεχομένως εκείνων που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ), κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί και η συγκρότηση της ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της με τη νέα σύνοδο τον Οκτώβριο.

ΣΤΙΣ 7 IOYNIOY ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

Στη Βουλή για τους Πακιστανούς

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα με τις απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα και για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Υστερα από αίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι υπουργοί Δημ. Τάξεως Β. Πολύδωρας και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας θα κληθούν, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, να συζητήσουν για άλλη μία φορά το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, το κλίμα αναμένεται να οξυνθεί και ως αποτέλεσμα των τελευταίων δηλώσεων του κ. Πολύδωρα περί της «συνήθειας των Πακιστανών να απάγουν αλλήλους». Πάντως, η κυβέρνηση μάλλον θα παραμείνει στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει εξ αρχής, θεωρώντας απαράδεκτο να κατατίθεται μήνυση εναντίον του υπουργού Δημοσίας Τάξεως (τότε ο κ. Γ. Βουλγαράκης) για ηθική αυτουργία.

ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ME ΕΓΚΡΙΣΗ TOY ΣτΕ

Προσλήψεις Δημοτικής Αστυνομίας

Η ολομέλεια του ΣτΕ ενέκρινε χθες τη διαδικασία πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια και βάσει ειδικών προσόντων των υποψηφίων, που θα κριθούν από άλλο όργανο. Η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι το ειδικό σύστημα προσλήψεων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, βάσει ειδικών προσόντων και τρόπου αξιολόγησης από ειδικό όργανο (ν. 2819/2000), συμπορεύεται με τις εξαιρέσεις (αστυνομικοί, λιμενικά όργανα) που προβλέπονται για τις κατηγορίες αυτές στον νόμο Πεπονή.

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ KAI TH ΧΑΛΚΗ

Στο Φανάρι ο κ. Θεόφιλος

Επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πρόκειται να πραγματοποιήσει από αύριο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Ο κ. Θεόφιλος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ κατά την παραμονή του θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ιδρύματα της ομογένειας, καθώς και τα μετόχια της Σιωνίτιδος Εκκλησίας στην Πόλη. Υπενθυμίζεται ότι το κράτος του Ισραήλ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την εκλογή του κ. Θεόφιλου στον Πατριαρχικό Θρόνο, θέμα που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του νέου Πατριάρχη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, στις 5 Ιουνίου, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή