Πρόταση 7 σημείων από Παπανδρέου

Πρόταση 7 σημείων από Παπανδρέου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμφίπλευρες βολές προς την κυβέρνηση αλλά και το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε τη χθεσινή συζήτηση για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του κόμματος υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, και μάλιστα με… αριστερούς όρους.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, παρουσίασε μία συγκροτημένη πρόταση εφτά σημείων, εμμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη νομιμοποίησης των μη κρατικών πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, ομνύοντας ότι «για το ΠΑΣΟΚ το δημόσιο πανεπιστήμιο θα αποτελεί πάντα τη βασική κοιτίδα εκπαίδευσης». Απαντώντας στην κριτική του Περισσού, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ο χώρος της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ρυθμιστεί, ώστε η χώρα να μην πληρώσει «για άλλη μία φορά ακριβά τη μη ρύθμιση, όπως συνέβη με την απελευθέρωση των ΜΜΕ ή τις χρήσεις γης και τα αυθαίρετα». «Είναι αριστερό, προοδευτικό να μην μπορεί το κράτος να ελέγχει τη λειτουργία αυτών των ιδιωτικών σχολών, αλλά να πιστοποιούνται από κάποιο ίδρυμα στη Ρουμανία ή τις ΗΠΑ», αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας ότι «η μη αναγνώριση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι μια άκρως συντηρητική θέση που βολεύει τους χειρότερους κερδοσκόπους και γραφειοκράτες».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την εκπαίδευση σε αδιέξοδο και διατηρεί τα πανεπιστήμια υπό ασφυκτικό έλεγχο, χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ως «έκθεση χαμηλότερου επιπέδου από αυτές που έγραψαν οι μαθητές στις πανελλήνιες», αλλά και ως «μεγαλόστομες διακηρύξεις και λόγια κενά, κατά τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης». Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για τη μη πραγματοποίηση του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, αλλά και για τις εξαγγελίες, που όπως είπε δεν υλοποιήθηκαν, για χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στους αριστούχους και φθηνού Internet στους φοιτητές. Κλείνοντας, πρότεινε διάλογο για τη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την παιδεία, καλώντας τον Κ. Καραμανλή «να μην χάσει και αυτή τη 2η ευκαιρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή