Προβληματισμός για την πρόταση Στεφανόπουλου

Προβληματισμός για την πρόταση Στεφανόπουλου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά κατ’ αρχήν φαίνεται να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον προβληματισμό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος πρότεινε με άρθρο του στην «Κ» την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη. Παρά το γεγονός ότι δημοσίως δεν υπήρξε σαφής τοποθέτηση επί της προτάσεως και παρ’ ότι ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι η τοποθέτηση του κ. Στεφανόπουλου «έχει πολλά αξιοπρόσεκτα σημεία», προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη «να ατενίσουμε το μέλλον με ρεαλισμό». Επιπλέον, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι η πρόταση του κ. Στεφανόπουλου έχει «ενδιαφέροντα σημεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει συζήτηση για την ανάγκη μετατόπισης της πολιτικής της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά, εν όψει και της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στην Τουρκία στις 10 Ιουνίου. Πάντως, η παρέμβαση του πρώην Προέδρου προκάλεσε ευρύτατες συζητήσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, με το ΠΑΣΟΚ να την αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα θετικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή