Υπάρχει και ένας βουλευτής με «λευκές» όλες τις σελίδες

Υπάρχει και ένας βουλευτής με «λευκές» όλες τις σελίδες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα μπορεί να γίνει λόγος για «φτωχούς» βουλευτές. Και μόνον το ύψος της βουλευτικής αποζημιώσεως τους καθιστά μέσου προς ανώτερου επιπέδου διαβιώσεως πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική -σχεδόν ολότητα- των τριακοσίων είναι πολίτες που έχουν «τη βολή τους», με ακίνητη περιουσία από κληρονομιές, γονικές παροχές ή και επιτυχημένους γάμους – κι αυτό ισχύει και για γυναίκες βουλευτές. Το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν, κατά δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη και των ορκωτών λογιστών, που ήλεγξαν τον όγκο των δηλώσεων να αποτιμήσουν την περιουσιακή κατάσταση των νέων βουλευτών του 2004, αφού δεν είχαν καταθέσει «πόθεν έσχες» την προηγουμένη χρονιά, υποχρεώνει να γίνουν αποδεκτά αυτά που δηλώνονται.

Τούτων λοιπόν δοθέντων, και με τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι μη έχοντες είναι νέοι βουλευτές, επιχειρούμε μία αποτίμηση των «φτωχών», οι οποίοι απλά δεν έχουν τόσα όσο οι άλλοι, οι πολλοί. Ο πιο φτωχός είναι σίγουρα ο νεοδημοκράτης Γιάννης Πίττας, βουλευτής Χίου. Ολο το πόθεν έσχες είναι λευκό. Εχει μόνον τη βουλευτική του αποζημίωση και καταθέσεις 5.650 ευρώ.

Ακολουθούν οι νεοδημοκράτες: Δ. Γαλαμάτης (ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη), Αν. Καριπίδης (ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη, ένα αγροτεμάχιο στις Σέρρες), Γ. Κασαπίδης (ένα αγροτεμάχιο στη Νεάπολη Κοζάνης από δωρεά), Σ. Κεδίκογλου (ένα διαμέρισμα, 50%, στην Ιστιαία από γονική παροχή και καταθέσεις 1.200 ευρώ), Δ. Σαμπαζιώτης (ένα σπίτι η γυναίκα του, τρία αγροτεμάχια ο ίδιος), Μ. Χαρακόπουλος (ένα διαμέρισμα με αποθήκη και γκαράζ). Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Σ. Σπηλιωτόπουλος έχει μόνον ένα διαμέρισμα στο Ρίο, πλην όμως και μία μηχανή 1.000 κυβικών και ένα σκάφος αναψυχής που καθιστά ενδεχομένως αυθαίρετο τον τίτλο του «φτωχού».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στους ολιγότερον έχοντες ο Απ. Κατσιφάρας (με δύο διαμερίσματα στην Πάτρα, ένα σπίτι κι ένα αγροτεμάχιο από κληρονομιά στο Καλέντζι) και ο κ. Σ. Τζουμάκας μόνον δύο αγροτεμάχια στην Αρτα κι ένα στη Φωκίδα. Τέλος, ένα μόνο διαμέρισμα ο ίδιος στη Βέροια και ένα η γυναίκα του στην Αθήνα έχει ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Οι ολιγότερα κατέχοντες από το ΚΚΕ είναι οι Ορ. Κολοζώφ (από κοινού με τη σύζυγό του έχουν ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και 24.000 καταθέσεις) και Γ. Χουρμουζιάδης (μόνον ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή